Narrativa català

Olèrdulae. Els contes del Penedès (de mar a terra endins)

Bienve Moya Domènech (Autor), Albert Tubau Garcia (Colaborador), Joan J. Guillén (Diseño gráfico)

Uns relats-contes en què Bienve Moya recrea, magistralment i amb voluntat literària, el que en podríem dir sons i rastres del territori: un imaginari que il·lustra els "llocs" amb més de 180 indrets, i noranta personatges.

Portada del llibre Olèrdulae. Els contes del Penedès (de mar a terra endins)

Bienve Moya, ens ofereix una galeria fantàstica d'aquells relats que esdevenen mítics sobre paratges i històries que tenen les seves arrels en l'oralitat. En aquest llibre, aquestes històries s'emmarquen en l'àmbit geogràfic que va de les ribes del Llobregat a les del Gaià, i el Penedès, l'Anoia i les Sagarres com a marca septemtrional. Un relats- contes en què Bienve Moya recrea, magistralment i amb voluntat literària, el que en podríem dir sons i rastres del territori: un imaginari que il·lustra els "llocs" amb més de 180 indrets, i noranta personatges. Una autèntic retaule mític d'aquestes contrades. Un relats- contes en què Bienve Moya recrea, magistralment i amb voluntat literària, el que en podriem dir sons i rastres del territori: un imaginari que il·lustra els "lloc"., amb més de 180 indrets , i noranta personatges. Una autèntic retaule mític d'aquestes contrades.

 

 

Biografía del autor

Bienve Moya. 1944, Vilanova i la Geltrú Estudis dramàtics a Barcelona a l'escola Estudis Nous dirigida per Fabià Puigserver. La dècada dels setanta, amb la Cia. Els Joglars, temporades per la península i Europa. Cursos de moviment corporal i psicometria a l'escola de Mestres Rosa Sensat. Principis dels vuitanta treball a la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona en la recuperació del calendari festiu de la ciutat. Iniciador i ex gerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya i membre del Consell del Projecte Alcover (mercat de teatre en català), promotor de Trapezi, Fira Internacional del Circ (Reus-Vilanovai la Geltrú) i promotor, amb el Taller de Músics de Barcelona, del projecte Socatalà, d'investigació per a la música tradicional contemporània. Tècnic de cultura a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i director del teatre Principal.  

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local