Narrativa català

El temps no compta

Joaquim Micó

Primera novel·la de la nova col·lecció de Novel·la negra Falciot negre.

Portada del llibre El temps no compta

El món del crim en una novel·la negra esbojarrada on no manca res per fer-la clàssica: detectiu aficionat i diletant, policies foscos, gànsters, drogues, assassinats, mesquinesa i fins i tot una femme fatale. Tot plegat farcit d’un humor negre com el gènere. «vaig veure la incitant línia d'un cotxe fosc d'importació que s'havia parat al nostre costat, trepitjant amb una de les seves rodes la bola de xiclet que havia dardat a l’asfalt. Mentre m'entretenia imaginant quin tipus de paio afortunat podia ser el propietari d'aquella magnífica màquina, d'entre les ombres de la finestreta del darrere vaig veure un tub de ferro que em mirava insolent: era el canó d'un revòlver que apuntava al meu cap» Primera novel·la de la nova col·lecció de Novel·la negra Falciot Negre.

 

Joaquim Micó ha subsistit mitja vida entre tintes negres i papers foscos, fent guions de còmic i televisió, de negre literari, de venedor d’alcohol, d’home dur en un music-hall, adoctrinant futurs delinqüents i un munt de feines sòrdides més. Amb la primera novel·la negra, Qualsevol nit pot sortir el sol, guanya el «Premi Crítica Serra d’Or», després seguiran altres títols policíacs, com ara 221-B Baker Street o Ulleres de soul… El 2022 publica el recull de narracions Elogi dels fumuts, dotze contes sobre la improbable extinció dels idiotes i guanya el «VI Premi Bellvei Negre» amb la novel·la Mai no hem tingut París. Entre altres premis del gènere ha guanyat «El Segre de Negre 2019», el «I Festival Literari Castell de Canyelles» i el «XXXIII Premi Ferran Canyameres» de narrativa breu. Amb El temps no compta (2023) enceta la col·lecció Falciot negre de Voliana Edicions.    https://joaquimmicó.cat/

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local