Poesia i teatre

Poemes des del finestral

Martí Boada i Núria Parés

El llençol de la nit amaga el bosc

Portada del llibre Poemes des del finestral

La poesia de Martí Boada ens sorprèn per la seva nuesa essencial i per la seva capacitat de projectar imatges imprevistes i fascinants, d’una poderosa força evocadora: «el llençol de la nit amaga el bosc» o «llençol endolat de la vesprada». A les pàgines d’aquest llibre els arbres sentinelles, llargueruts, pollancregen i els fanals tenen «el posat / metàl·lic de la girafa sabanoide». Boada ens diu: «Darrere la finestra / hi ha la vida vera.»

 

 
Martí Boada i Juncà, geògraf, divulgador científic i ecologista reconegut i guardonat amb premis com la Creu de Sant Jordi o el premi Serra d’Or ha publicat uns cent llibres sobre medi ambient, sostenibilitat, socioecològia dels boscos del món, articles científics i de divulgació... Referent en l’àmbit de l’educació ambiental i prestigiós expert que forma part del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, ara s’endinsa en el llenguatge poètic a Poemes des del finestral. El llençol de la nit amaga el bosc. Anteriorment ha publicat Poesia Forestal (2021) també amb El Cep i la Nansa

 

Núria Parés Fernández és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Actualment exerceix tasques d’arquitecta i de gestió d’obres i projectes a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i ha projectat, entre d’altres, l’institut Baix a mar, l’edifici d’habitatges de protecció oficial al carrer de Panxo Ferrer i l’Espai de Repòs, en homenatge als soldats i víctimes de la Guerra Civil al cementiri municipal. Pintar i dibuixar sempre han estat la seva passió. Pinta per amor i plaer, per expressar-se íntimament, però de tant en tant mostra la seva obra en alguna exposició. Els darrers anys ha descobert el dibuix urbà, disciplina en la qual
s’emmarca el llibre, Estimada Baix a Mar (de) de Vilanova i la Geltrú , El Cep i la Nansa Edicions, 2020.
 

 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local