Auto ajuda

Los patitos feos. La resiliencia: una infancia infeliz no determina la vida

Boris Cyrulnik

Boris Cyrulnik ens ofereix una visió alternativa, raonablement optimista a les actuals teories sobre el trauma infantil i els seus efectes perniciosos, també d’aquells que són irreparables.

Portada del llibre Los patitos feos. La resiliencia: una infancia infeliz no determina la vida

Sinopsis

Mitjançant exemples de personatges famosos i també de pacients que provenen de la seva pràctica clínica, ens mostra l’existència d’un mecanisme d’autoprotecció, amortitzant en la majoria de casos el xoc del trauma, que es posa en marxa des de ben petits, primer amb els lligams afectius i després s’expresa mitjançant les emocions.

Cyrulnik analitza els casos de resiliència i ens mostra que aquests personatges, per exemple Maria Callas o Georges Brassens, van ser capaços de tornar a començar després d’haver patit una experiència traumàtica al llarg de la seva infància.

L’autor va escapar, a l’edat de sis anys, d’un camp de concentració nazi on la resta de membres de la seva família va morir. Després d’una etapa d’anar a diferents centres i famílies d’acollida i als vuit anys portat a una granja les seves ganes el converteixin en un metge que vol entendre el perquè de les seves ganes de viure.

Neuròleg, psiquiatra i psicoanalista, és un dels fundadors de la etologia humana. Professor d’Universitat a Var (França) és autor de nombrosos obres.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local