La felicitat no és completa

Vicenç Pagès Jordà Narrativa català

Editorial Edicions 62
El Balancí, núm. 481
Castellà
220 pàgines
16.5 euros

En aquesta novel·la ens trobem una visió inèdita dels anys setanta i vuitanta i de la generació que la va viure. Aquesta obra ha estat guardonada amb el Premi Sant Joan 2003.

Portada del llibre La felicitat no és completa

Sinopsis

Des de fa anys Àngel Mauri ha estat donant voltes a una frase inacabada que va veure en una paret de Cerdanyola: "La felicitat no és completa. Fal…". Ell no se sent feliç, però seria incorrecte considerar-lo un desgraciat integral. En qualsevol cas, no està segur de què li falta.

La felicitat no és completa narra set episodis en la formació del protagonista, Àngel Mauri, entre 1971 i 2003. L’amistat, la família, l’educació, l’amor, la feina o la política són etapes de la seva socialització, en general defectuosa. A més d’un dubtós aprenentatge vital, la novel·la retrata les continuïtats i les metamorfosis, les contradiccions i les reminiscències d’un personatge, però també els escenaris, les paraules, els jocs i les músiques d’una època.


Sense crítica ni nostàlgia, al contrari: amb humor, tendresa i, sobretot, amb la força de l’hiperrealisme, La felicitat no és completa recorre el foc i la cendra, els costums i les singularitats d’una generació que va veure la llum quan va morir John F. Kennedy i ofereix una visió inèdita dels anys setanta i vuitanta.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.