Art i arquitectura

Dalí. El triangle de l'Empordà

Sebastià Roig i Jordi Puig

Un viatge per la terra de Dalí i pels paisatges que el van inspirar. Un passeig per Cadaqués, Figueres, Púbol, el Teatre-Museu Dalí i els refugis secrets de l'artista.

Portada del llibre Dalí. El triangle de l'Empordà

Sinopsis

La personalitat i l’obra de Salvador Dalí no es poden entendre sense conèixer els tres centres dalinians per antonomàsia. A la casa de Portlligat, el primer, hi ha l’essència: Dalí hi viu, hi crea, s’hi transforma, amarat per l’entorn de paisatge, llum i aïllament. Aquest entorn el condiciona, l’influencia, l’inspira.

El castell de Púbol, el segon, la fortalesa i el refugi per a Gala, la dona visible, és més auster. Hi descobrim un Dalí madur que ret homenatge a Gala, la seva musa, i li concedeix un espai on pugui ser lliure. Per Dalí, serà el lloc de reflexió, de pensament.

El Teatre-Museu Dalí de Figueres, el tercer, és l’acumulació, la plenitud, el tot. És el teatre de la memòria, ple d’al·lusions a la vida i l’obra de l’artista local i universal alhora.

Porlligat, Púbol i Figueres, tres arestes d’una idiosincràsia creativa, que ens apropen, ens mostren i ens expliquen un artista de renom internacional amb fortes arrels locals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!