BIODEGRADABLES I QUALITAT

ECOGOT, el primer got reutilitzable d'Europa lliure de plàstics

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 09-05-2022

Joan Cristina i Elisabet Zaragoza. ECOGOT

Joan Cristina i Elisabet Zaragoza. ECOGOT

Amb cada got reutilitzable evitem llençar 100 gots d’un sol ús a les escombraries. Però si, a més, reduïm l'ús de plàstics, l'opció és més que imprescindible. I és que els gots d’un sol ús que habitualment s’utilitzen a concerts i festes majors suposen una gran quantitat de residus de plàstic que, normalment, no es reciclen.

Per això l'aparició de l'Ecogot és una bona notícia per a la innovació i, sobretot, per a l'ecosistema. Es tracta del primer got reutilitzable d'Europa que és 100% biodegradable i que es fabrica amb pellofa d'arròs procedent del Delta de l'Ebre. No només és respectuós amb el medi ambient, sinó que l'Ecogot és extremadament resistent amb una vida útil de fins a dos anys i 200 usos.

Aquest innovador got ecològic i sostenible és el més versàtil del mercat: suporta perfectament el fred i la calor, pot anar al microones i al congelador i es pot posar a rentaplats. No modifica les seves característiques entre els -10ºC i els +100ºC, un gran avantatge que el diferència de la resta de materials sostenibles i biodegradables que actualment es comercialitzen.

L'Ecogot està compost per un 60% de pellofa d'arròs i un 40% de polímers biodegradables, dos components innovadors i ecològics que arriben al sector alimentari com a alternativa als contaminants i ja prohibits plàstics d'un sol ús.

Ecogots pertany a una empresa familiar catalana amb seu a Cubelles, fundada per Joan Cristina i Elisabet Zaragoza, amb grans inquietuds mediambientals i amb ganes de trobar una solució sostenible a l'excessiu consum de plàstic.

I és que aquest innovador producte fa una clara aposta per un canvi d'hàbits en el consum, fomentant la utilització de gots reutilitzables respectuosos amb el medi ambient. La versatilitat d'aquests gots els fan adients per a l'ús en l'àmbit domèstic, l'hostaleria o en qualsevol tipus d'esdeveniment festiu, ja que s'adapten a les noves normatives mediambientals.

Després de mesos conscienciant els sectors culturals, gastronòmics i esportius, Ecogots s'ha convertit a la primera i única empresa europea a fabricar gots reutilitzables, que es poden personalitzar i són 100% biodegradables.  L'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) corrobora que els productes Ecogots són completament biodegradables, ja que estan fabricats amb pellofa d'arròs i polímers biodegradables, deixant zero residus al medi ambient.

El compromís d'Ecogots és crear productes biodegradables i de qualitat, que no deixin residus a l'ambient ni tampoc microplàstics, però aquest compromís deu anar acompanyat per un canvi d’hàbits de la societat i una major consciència dels consumidors per disminuir els residus que es generen, sobretot, en celebracions i esdeveniments.
 


Ecogots en FACEBOOK

Ecogots en INSTAGRAM 

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!