ESPAIS NATURALS

La naturalització de la riera de Ribes i la protecció de les platges, l'aposta de Sitges per reivindicar el seu entorn natural

Redacció | Sitges | 09-05-2022

La naturalització de la riera de Ribes . Biodiversitat Sitges

La naturalització de la riera de Ribes . Biodiversitat Sitges

La naturalització de la riera de Ribes i la protecció de les platges són la gran aposta de Sitges en matèria mediambiental. El procés de naturalització de la riera de Ribes ha permès recuperar un espai natural a tocar del nucli urbà del municipi que és un exemple en el tractament d'aquest tipus d'accidents: s'han fet extraccions de les canyes americanes, una espècie invasora,  i s'han impulsat dues campanyes de plantació de vegetació autòctona, per consolidar la naturalització del tram sitgetà de la riera. El regidor d’Espais naturals, Eduard Terrado, remarca que el projecte ha estat un encert:  “estem convençuts que preservar els ecosistemes propis és totalment beneficiós per a Sitges i el nostre entorn”.

De la mateixa manera, la imatge i l'economia de Sitges giren al voltant del potencial del seu litoral, i això passa per un projecte de protecció i preservació de la seva costa de forma integral: des de les platges al fons marí, passant per la conservació de la fauna autòctona. I una de les espècies més emblemàtiques de les platges de Sitges és el corriol petit, un au molt sensible, que ha tornat a Les Botigues de Sitges: “ha trobat un hàbitat natural òptim per nidificar, cosa que ens corrobora que s’està fent una bona gestió d’aquests espais naturals”.

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!