CANVI CLIMÀTIC

Equipaments i mobilitat sostenible, els reptes de Sitges contra el canvi climàtic

Redacció | Sitges | 09-05-2022

Sitges assumeix de forma transversal la lluita contra el canvi climàtic. Edificis energèticament eficients i una mobilitat sostenible són alguns dels pilars de la regidoria de Sostenibilitat i Transició Energètica aquest mandat, que impulsa també accions de petit format i caire discret per promoure aquest canvi d'hàbits a l'administració.

El regidor de Sostenibilitat de Sitges, Xavier Roig, explica les iniciatives que ha impulsat l'Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic: els edificis energèticament eficients, la mobilitat sostenible i els canvis d'hàbits són els reptes de la regidoria aquest mandat. Però un dels grans projectes que vol impulsar el municipi en els propers mesos és la reordenació de la mobilitat amb criteris més sostenibles per al sector de les mercaderies. Es tracta d'una iniciativa pionera que impulsen les regidories de Mobilitat i Sostenibilitat, que vol racionalitzar el repartiment per a establiments comercials i de restauració a la franja marítima.

La regidoria de Sostenibilitat també ha vetllat perquè les promocions d'habitatge oficial es facin seguint criteris d'estalvi energètic. I els equipaments municipals també volen ser exemple d'energies renovables. Per exemple, la prefectura de la Policia Local de Sitges disposa de 40 panells de fotovoltaica: “és un primer pas per actualitzar les dependències municipals implementant aquest sostenibles i aprofitant l’energia del sol per a l’autoconsum”.

El municipi calcula que la producció anual d’energia de la nova instal·lació serà superior als 28.000 kWh i el consum anual de l’edifici de la policia és d’uns 160.000 kWh. Tot i que en termes generals la instal·lació produirà el 17,50 % de l’energia total consumida a l’edifici (que té un consum estable tots els dies de l’any, durant tot el dia) en moments de màxima radiació, hi haurà excedent d’energia elèctrica que es podrà distribuir en altres equipaments municipals, com el Mercat Municipal o la llar d’infants municipal El Cercolet, ja que la normativa estableix un consum col·lectiu entre edificis que es trobin fins a 500 metres de distància.

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local