DAVID CENTRE DE MASSATGES I TERÀPIES

“Impulsem la Plataforma Pro Ley MTCI (Medicines Tradicionals, Complementàries i Integrants)”

Marta González | Vilanova i la Geltrú | 03-06-2022

Massatges i Teràpies. Eix

Massatges i Teràpies. Eix

David Centre de Massatges i Teràpies és una clínica especialista en totes les tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa com acupuntura, osteopatia xinesa, Tui Na, cinesiologia, reflexologia, auriculoteràpia, drenatges limfàtics, ventosateràpia, tractaments amb bambú, pedres calentes, entre altres, dirigida pel terapeuta i naturòpata, David Sánchez.

Després de molts anys en lluita per la intrusió en la seva professió a causa de les pseudociències i aquelles persones que diuen ser professionals sense tenir els estudis reglats homologats, s’ha aconseguit avançar en la Plataforma Pro Ley MTCI (Medicines Tradicionals, Complementàries i Integrants), de la qual  Sánchez és un dels promotors i fundatari.

Què significa per a tu, després de tants anys, fer aquesta passa endavant per a regular la MTC?

Per mi és avançar en el reconeixement del nostre treball, a nivell sociosanitari. És seguir lluitant per diferenciar-nos de la mala praxis, que se’ns vegi com allò que som, especialistes professionals i qualificats i poder distingir-nos de tot l’intrusisme que està patint la nostra professió. La Plataforma Pro Llei MTC, creada per la Fundació de Teràpies Naturals (FTN) ens impulsa a seguir endavant i assolir la nostra meta: promulgar una llei a Espanya que reguli la nostra activitat.

Quins són els objectius de la plataforma?

Perseguim quatre objectius principalment. En primer lloc i com és clar, volem promoure una llei a nivell nacional que enforteixi la garantia de qualitat, seguretat i eficàcia de les MTC. D’aquest, remet un altre que és afavorir el dret constitucional a la llibertat d’elecció terapèutica per part de totes les persones. En tercer lloc, el nostre objectiu és promoure la bona praxis i lliure exercici professional, sempre evitant l’intrusisme professional. I, finalment, l’últim objectiu que ens hem marcat és donar suport a la investigació i fomentar la formació reglada i regulada en MTC a Espanya.

Ja fa anys que alertes del nivell d’intrusisme a la MTC i de la necessitat d’una regulació real. Quin és el procés per aconseguir-ho?

Un cop conformada la plataforma, ara hem de crear una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) seguint les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS). Paral·lelament, necessitem recollir mínim 500.000 signatures per poder presentar-ho i que s’aprovi en el Congrés dels Diputats.

Quins són els punts clau d’aquesta ILP?

D’entre tots els punts que contempla la ILP et diria que el primer i més important és la regulació de l’accés a aquesta professió, així com la delimitació dels àmbits d’aplicació i les competències de la MTCI. La proposta també fixa la creació d’una certificació acreditativa que habiliti als professionals de la MTCI a exercir i que sense aquesta, no sigui possible.

Altres eixos d’aquesta ILP és l’establiment d’una cobertura de responsabilitat civil, la validació dels locals on es realitzaran les teràpies i la creació d’una comissió assessora com a òrgan eminentment tècnic i consultor, entre d’altres.

Després de centrar-nos exclusivament en les MTCI, què suposaria una llei per la convivència amb la medicina occidental?

Com un dels objectius de la plataforma és la llibertat d’elecció terapèutica, aquesta futura llei seguiria reforçant els vincles entre medicina occidental i oriental, per entendre’ns. Actualment, ja tenim pacients que venen derivats de Centres d’Atenció Primària (CAP) o d’especialistes.

És a dir, la nostra voluntat és complementar-nos i deixar enrere l’exclusió d’unes i altres.

Entrant en detall en la Medicina Tradicional Xinesa, quins beneficis aporta als pacients?

Els beneficis a nivell físic, emocional i psicològic són amplis: regulació i equilibri d’inflamacions, estimulació psicològica, canvi d’energies, etc. A més a més, hi ha intrínsec un acompanyament a tots els nostres pacients que ens veuen com un punt de suport també.

Parlant justament d’aquest acompanyament i un cop passades les fases més dures de la pandèmia, quines conseqüències detectes en els teus pacients?

Després de la pandèmia està havent una gran crisi a molts nivells, no dic res nou. En alguns dels nostres pacients, hem detectat casos en què a nivell econòmic no poden fer front a totes les despeses i decideixen prescindir de la seva teràpia avantposant necessitats, algunes primordials com la cistella de la compra i, d’altres, més obligades a nivell social com són fer front a factures, lloguers, etc. Es reprimeixen la salut i això és quelcom que no podem permetre.

Finalment, a nivell de negoci teniu noves fites en ment?

És clar! Sempre busquem actualitzar-nos i millorar i complementar els nostres serveis. Degut a la pandèmia alguns dels projectes més imminents els hem hagut d’aturar, però estem ben segurs que en un curt – mig termini podrem desvetllar novetats.

David Centre de Massatges i Teràpies compta amb més d’una dècada d’experiència i amb un equip de 9 professionals homologats que vetllen pel benestar físic i emocional de les persones que acudeixen al seu centre, a través de productes i teràpies naturals. dels seus pacients.


David Centre de Massatges i Teràpies
C/ l’Estudi, 15 amb cantonada C/ Santa Anna, 73
Vilanova i la Geltrú
08800 (Barcelona)
Telf: 93 814 87 21 / 603 27 56 24
terapiasvilanova.mtc@gmail.com

 

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!