El Vendrell, tot l’any

Redacció | El Vendrell | 01-07-2022

El Vendrell. Eix

El Vendrell. Eix

Des de l’inici del segle XX les seves platges són lloc d’estiueig de famílies del propi Vendrell i de Barcelona, i des dels anys 50 el municipi va experimentar la gran expansió del turisme amb l’arribada de visitants estrangers. Tota aquesta activitat turística es basava amb el sol i la platja. En els darrers anys s’ha apostat per complementar aquest atractiu amb l’oferta cultural, el termalisme, la gastronomia i l’enoturisme. Avui dia el Vendrell compta amb prop de 7 km de platja amb una àrea natural protegida (les Madrigueres), és vila termal, disposa d’un important patrimoni cultural i la seva cuina és excel·lent.

Des de la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament del Vendrell també s’ha fomentat la pràctica de l’esport i les activitats d’oci actiu com:

Esport i salut a la platja: Esport i salut a la platja són unes activitats on els ciutadans i els visitants del Vendrell poden gaudir de la pràctica esportiva, d’activitat física i d’experiències enriquidores fent salut.

Marxa Nòrdica: La marxa nòrdica és una activitat física aeròbica molt agradable i fàcil de practicar que incorpora uns bastons similars als utilitzats en l’esquí de fons. La marxa nòrdica és molt més efectiva que caminar: actua de forma suau, però eficaç, millora la força muscular i tonifica els músculs; a més, activa el sistema cardiovascular i repercuteix de manera directa en la coordinació i la mobilitat.

Rutes saludables: Durant tot l’any, des de Turisme del Vendrell s’organitzen sortides de senderisme per a descobrir els espais naturals i el patrimoni rural del municipi.

Aula Aquàtica: La Regidoria de Turisme del Vendrell impulsa el projecte Aula Aquàtica de la Masia Blanca, amb l’objectiu d’obrir la Reserva Marina de la Masia Blanca al turisme sostenible, cultural i de natura. Es pot practicar snorkeling a la Reserva Marina de la Masia Blanca i gaudir d’un ampli calidoscopi de flora i fauna.

Per practicar snorkeling no és necessari tenir experiència prèvia, ni dur a terme un entrenament específic: tan sols cal saber nedar. A l’Aula Aquàtica es rep l’equip estàndard, així com tota la informació per fer l’activitat.

Planet Family: Planet family és un espai de promoció esportiva i foment d’activitats lúdiques i esportives en família a la sorra.

Activitats familiars: Durant tot l’any, des de Turisme del Vendrell s’organitzen activitats pensades per gaudir en família.

Més informació: www.elvendrellturistic.com

 

El Vendrell, un municipi amb una gran riquesa museística

Cinc museus conformen la xarxa museística del Vendrell: la Casa nadiua de Pau Casals, al carrer de Santa Anna; el Museu Àngel Guimerà, coneguda també per Cal Ximet, també al carrer de Santa Anna; el Museu Deu, una de les col·leccions d'art més importants de Catalunya, a la plaça Nova; la Fundació Apel·les Fenosa, que es troba en un dels espais més emblemàtics de la vila, el Portal del Pardo, i el Museu Pau Casals, a la platja de Sant Salvador.

Més informació: www.museus.elvendrell.net

 

El Museu Pau Casals reobre les portes

El 23 de juny el Museu Pau Casals reobre les portes per inaugurar una nova etapa d'un edifici històric de gran valor cultural i arquitectònic.

El Museu Pau Casals està ubicat a la Vil·la Casals, la casa que Pau Casals es va fer construir el 1910 a la platja de Sant Salvador, a tres quilòmetres de la vila on va néixer, el Vendrell.

La casa és un edifici de referència del noucentisme català; el 2019 va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local per l'Ajuntament del Vendrell i posteriorment, el 2020, el museu va ser declarat Museu d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

El febrer de 2021 el Museu Pau Casals va tancar les portes per iniciar les obres de rehabilitació arquitectònica i museogràfica finançades per la Generalitat de Catalunya dins del projecte de rehabilitació arquitectònica i museogràfica PO FEDER de Catalunya 2014-2020 d'operacions en l'àmbit dels equipaments museístics, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i Ajuntament del Vendrell.

Amb l'actualització museogràfica, el museu aposta per acostar el llegat musical i els valors humanístics de Casals a les noves generacions, tot incorporant nous elements i continguts al voltant de la seva figura. La nova museografia també proporcionarà l´oportunitat al visitant de gaudir de la música de Pau Casals de manera més emotiva. Una proposta museogràfica innovadora que s'ha dut a terme mantenint l'esperit de la casa, actualitzant-ne la presentació i, alhora, preservant el caràcter acollidor tan distintiu del Museu Pau Casals.

La intervenció arquitectònica s'ha plantejat amb l'objectiu principal de resoldre els processos de degradació de l'edifici relacionats amb la ubicació davant de la platja. Així mateix, s'han recuperat les arquitectures originals de la casa, fruit del procés de recerca que s'ha realitzat, incorporant detalls de decoració als sostres i parets que faran retornar al Museu Pau Casals i al seu jardí tota la seva esplendor.

Més informació: www.paucasals.org
 

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!