ARTS MARCIALS, TAEKWONDO I HAPKIDO

Marta Calafell: “L’esperit de l’escola Chois és donar-li a cada alumne el que necessita, per ajudar-los assolir els seus objectius amb disciplina i valors.”

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 16-09-2022

Escola Chois

Escola Chois

L’escola Chois amb 44 anys d’experiència ( 20/06/1978) és un dels centres de referència de Catalunya en la formació d’arts marcials, Taekwondo i Hapkido. Al llarg de la seva història tant  alumnes com docents han guanyat medalles i títols i té un ampli reconeixement nacional i internacional.Els mestres de l'escola Chois Vilanova, Alfonso Rubio i Marta Calafell, juntament amb la seva filla Patricia, afirmen que l’escola no només es caracteritza pel que han guanyat, sinó pels seus valors inclusius, d’esforç i superació personal.

1. Quins són els punts forts de l’escola Chois?

El que ens identifica i el que volem aconseguir a l’escola és treballar a partir de bases personals molt importants per després poder aconseguir els objectius específics del Taekwondo i del Hapkido. Una és l’empatia, ajudem a l’alumnat a ser empàtic amb el seu grup d’entrenament i entorn; la segona, és la inclusió i la diversitat, dos punts essencials en la nostra escola, ja que hi donem cabuda a tothom, a totes les edats, capacitats i  nivells; la tercera és que com a professorat tenim la missió de donar exemple a l’alumnat, no valen només les paraules, sinó que ho demostren amb fets i la tercera base, és l’amabilitat i el respecte pels altres.

2. Quines disciplines imparteix l’escola Chois?

L’escola imparteix dues disciplines molt diferents i a la vegada molt complementàries, el Taekwondo i el Hapkido, arts marcials bassades en la defensa personal.

M’agradaria destacar que el Hapkido és una disciplina associada dintre de la Federació Catalana i Espanyola de Taekwondo.
El mestre Alfonso Rubio, és el Director Técnic Nacional i Català de Hapkido des de l’any 2005.  El mestre Alfonso és un dels primers alumnes del mestre André Carbonell pioner de l’ensenyament de Hapkido a la península.

Són molts els mestres catalans que avui en dia venen a seguir amb la seva formació a l’escola Chois Vilanova.

La mestra Marta Calafell, ja fa tres anys que representa l’àrea de “esport i dona” de la Federació Catalana i la Federació Espanyola. La finalitat d’aquesta àrea de treball és donar a conèixer a la dona, a través del Taekwondo i Hapkido, l’aplicació de la defensa personal femenina a través de cursos i jornades.

3. Quin és el mètode d’ensenyança a l’escola Chois?

L’activitat física específica, és molt important en tots els entrenaments per poder fer les tècniques de manera correcta i perquè a l’alumne li estàs marcant una disciplina i un ordre i els ajudes a conèixer el seu cos. Ensenyem que per conèixer bé el Taekwondo i el Hapkido s’ha de ser molt perseverant, progressar i evolucionar, per això el primer que diem a l’alumnat és que per arribar als objectius s’ha de fer un camí constant i d’esforç. La nostra forma d’ensenyança en tots els entrenaments és la base i la repetició dels moviments. No és qüestió d’ensenyar les tècniques ràpides en un dia, sinó que s’ha d’aconseguir una base per poder continuar, tradició i transmissió amb una dinàmica i evolució constant.

Treballem amb grup,  tenint en compte les necessitats individuals de cada alumne , tothom necessita  temps per asimilar els coneixements i com  tots sabem, no tothom ho fa al mateix ritme.

Sempre intentem que l'alumne es senti el millor possible amb nosaltres i amb els companys , entre tots ens ajudem a avançar i millorar. A tothom li arriba el moment de canviar i , aconseguir el seu cinturó nou, fins arribar a cinturó negre 1er DAN  i anar després assolin els següents DAN,  i qui ho desitgi formar-se com a monitor, entrenador o MESTRE .

No recomano que els nens i les nenes menors de 12 anys facin més de dues hores per setmana, ja que l’entrenament ha de formar part de la seva formació, sense desmotivar-se. A partir d’aquesta edat ja poden fer entre dues i tres hores a la setmana. Si les persones tenen bona disciplina d’horari, si estan concentrats i van més enllà de les seves limitacions físiques i tècniques, es sentiran realment satisfets amb el seu treball. Només en el cas que l'alumne vulgui formar part de l'equip de competició o d'exhibició,  que llavors sí han d'assistir a un nombre més ampli de classes.

4. Què espereu de l’alumnat?

El més important per a nosaltres és que els i les alumnes siguin feliços, vinguin a l’entrenament amb motivació i què les arts marcials formin part de la seva vida.  Amb els alumnes treballem molt que aquí ningú perd, tots som guanyadors quan hem acabat la classe.

Si els alumnes reben una bona base d’ensenyament a través dels valors on es sentin reflexats, els ajudaràs en la seva evolució i motivació personal

Fem que l’alumnat tinguin valors de respecte en l’entrenament, siguin inclusius i no agressius i de cap manera poden ser superiors a ningú. Animem a tothom a practicar amb nosaltres,  independentment de la seva edat, del seu sexe i de les seves capacitats físiques i mentals.

5. L’escola Chois com ajuda al desenvolupament personal que afirmes?

L’esperit de l’escola és donar-li a cada alumne el que necessita, tant en disciplina com en forma de treballar. Per a nosaltres la superació personal és essencial.
Creure amb el que fas i aprendre a valorar-se i respectar-se a un mateix és fonamental. Dona’ls-hi la suficient confiança per assolir els objectius. 
Cada classe que assisteixen és sempre un pas endavant, una verdadera victòria.


Escola Chois Vilanova
Carrer Recreo, 77
08800 Vilanova i la Geltrú
658995237
choisvilanova@hotmail.com

 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local