PROGRAMACIÓ I TECNOLOGIES DIGITALS

Logiscool, mitjançant la diversió, introdueix la programació i les tecnologies digitals en l’educació dels infants i adolescents

Susana Nogueira | Vilanova i la Geltrú | 16-09-2022

LOGISCOOL . Eix Diari

LOGISCOOL . Eix Diari

Logiscool és una acadèmia internacional de programació i noves tecnologies dirigida exclusivament a infants i adolescents de 6 a 18 anys. La franquícia va néixer a Hongria en el 2014 i des de les hores ha fundat el nou concepte a 170 centres de tot el món, en 35 països i amb més de 170.000 alumnes. Enguany a Catalunya han obert un centre pilot a Valentí Village de Sant Pere de Ribes.

La directora del centre de Logiscool al Garraf, Marie Breuil, explica a l’Eix Diari que “la missió principal del centre és introduir la programació i la tecnologia digital en l’educació dels infants i dels adolescents, per tal de conscienciar a la societat de la importància dels coneixements en programació i creació de continguts digitals per al futur laboral dels més joves”.

Què ofereix Logiscool?
Logiscool ofereix cursos, tallers i esplais de programació i tecnologies digitals. Durant l’any hi ha cursos de programació, producció de vídeo i robòtica. En temporada d’esplai (durant Setmana Santa i estiu) hi ha una varietat d’activitats com creació d’aplicacions, producció de vídeo, disseny digital, disseny 3D i introducció a la programació a través de plataformes de jocs com Minecraft i Roblox.

Quin és el mètode de treball de Logiscool?
Ensenyem als infants i adolescents a programar mitjançant els videojocs, tot basat en la diversió. Creiem que és necessari que estiguin entusiasmats i motivats alhora d’aprendre a programar, ja que és la base d’aprenentatge.

Logiscool va començar utilitzant una plataforma de programació en blocs anomenada Scratch, creada en MIT – Massachusetts Institute of Technology. Al llarg dels anys vam veure que tenia limitacions i vam crear la nostra plataforma educativa digital, Scoolcode, que consisteix a ensenyar a programar a nens i nenes segons el coneixement i l’edat que tinguin. Primer el que fem és ensenyar la programació en blocs i cada comandament té un color i una acció que s’ha de fer. A mesura que van avançant en els coneixements de programació, es fa més complex i quan ja tenen la base bé establerta, ja poden programar en text.

La funcionalitat mixta de la plataforma Scoolcode fa que la transició a la programació en text sigui més lleu i fàcil. Quan programes en bloc veuràs com es converteix en text. No hi ha cap altra plataforma en el món que faci això, per aquesta raó som pioners. Utilitzem una versió del llenguatge de programació, JavaScript, és molt conegut i es caracteritza perquè és fàcil per ensenyar als infants.

Quan ja saben programar en text, proposem altres cursos d’altres llenguatges de programació, com Python, Unity, Godot, per videojocs, disseny de 2D/3D, entre altres. També hi ha cursos d’intel·ligència artificial i ciència de dades i s’estrenen altres nous de manera regular.

Per què és important introduir la programació als infants i adolescents?
En Espanya hi ha una gran demanda de persones qualificades en el sector de la tecnologia digital. Hi ha 400.000 llocs de feina sense cobrir, són números que indiquen que no hi ha suficients talents per aquest àmbit. Per aquest sentit és molt important que en l’era de la digitalització, que estem vivint, els nens i les nenes comencin a desenvolupar competències digitals en programació i continguts digitals per al seu futur laboral.

Com comencen els infants més petits en la programació?
Els infants de 6 anys comencen els cursos a partir del segon semestre perquè és rellevant que, abans de fer cursos de programació, a l’escola aprenguin a escriure i a contar. A partir d’aquí, fins als 9-10 anys aproximadament, com hi ha nens i nenes que mai han utilitzat un ordinador o un teclat, els hi oferim cursos de descobriment digital on aprendran: programació, robòtica, edició d’imatge i vídeo, tractament d’imatges, mecanografia, a navegar per internet i la seguretat d’internet. D’aquesta manera coneixeran millor les diferents eines del món digital.

Quines habilitats i competències adquireix l’alumnat en Logiscool?
En Logiscool estan desenvolupant unes habilitats primordials en un món digitalitzat o en la seva vida diària. Competències com la resolució de problemes; la resistència a la frustració, que és molt important perquè en general als infants i adolescents els hi costa controlar les seves emocions; la creativitat alhora de plantejar reptes o idees; l’autoconfiança i autoestima i l’habilitat del pensament algorítmic, que és important perquè quan creen un videojoc han de pensar en la lògica i la programació desencadena moltes maneres d’imaginació. Per aquestes raons, també pot millorar el rendiment acadèmic.

Entenem que pels pares el fet de gestionar el temps de pantalla amb els nens i les nenes és un repte. En Logiscool els hi ajudem i fem que es converteixin en creadors digitals actius i no tant en consumidors i usuaris passius. D’aquesta manera el temps davant la pantalla torna a ser útil.

Per altra banda, Logiscool vol introduir a les nenes a la programació, la tecnologia i al món digital en general, així tindran més possibilitats de treballar en aquest sector, on existeixen i hauran moltes ofertes laborals amb sous majors que la mitjana. Cal destacar que dintre de les TIC hi ha un 26% de dones i un 74% d’homes. Així que si des de petites les atraiem, quan siguin més grans tindran motivació i interès per aquest coneixement.

Logiscool inicia els cursos el 26 de setembre de 2022

La directora del centre Logiscool al Garraf, Marie Breuil, fa saber que el 26 de setembre de 2022 comencen els cursos i, al llarg d’aquest mes, hi ha diferents jornades de portes obertes amb classe de prova gratuïta, perquè tant els pares com els nens i les nenes descobreixin tot el relacionat amb Logiscool i per què la programació i les tecnologies digitals són un benefici.
 


LOGISCOOL GARRAF 
Local 1E, Rambla del Garraf, 48 (Valentí Village) 
08812 Sant Pere de Ribes Spain

hello.garraf@logiscool.com
+34669407290
https://www.logiscool.com/es/locations/garraf

www.olivella.cat/ www.olivella.cat/ www.olivella.cat/

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local