Mima’ns prepara la 13a promoció del curs d’Auxiliar Tècnic Veterinari (ATV)

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 16-09-2022

Mima’ns

Mima’ns

En poques setmanes Mima’ns, l’hospital veterinari de referència del Garraf, Alt i Baix Penedés, donarà el tret de sortida a la 13a promoció del curs d’Auxiliar Tècnic Veterinari (ATV).
 

Què us va emprendre a dedicar-vos a la formació d’auxiliars tècnics veterinaris?

Vam prendre consciència de la dificultat que suposava trobar ATV’s amb una bona formació teòrica i sobretot pràctica. Amb l’experiència que ens han aportat aquests més de 30 anys en el mon de la medicina veterinària, ofererim un sistema d'aprenentatge basat en la pràctica, aprofitant l'experiència de grans professionals, però a més posant a la disposició dels alumnes les instal·lacions i equipaments d'un hospital veterinari de referència.

Quines característiques té el curs?

És un curs que pot realitzar qualsevol persona major de 16 anys que desitgi treballar en contacte amb els animal.

És eminentment pràctic, nosaltres li diem “aprenentatge basat en la pràctica”. Com que es tracta d’una professió on els coneixements pràctics són essencials, estructurem el curs de manera que de les 660 hores totals, el 20% són de teoria i el 80% de pràctica. Els alumnes roten pels diferents serveis de l’hospital (consultes, hospitalitzacions, laboratori, imatge, cirurgia) i per fer la part teòrica més amena, des la 1a setmana estan en contacte amb els animals.

Dura 5 mesos, en torns de matí o de tarda per fer-lo compatible amb la feina dels estudiant que treballen. Els grups són reduïts per assegurar que aprofiten al màxim el temps que aprenen del nostre equip i les classes les impartim veterinaris amb àmplia experiència en cada matèria.

El curs gaudeix d’una clara orientació a les necessitats del mercat laboral tan actual com futur i l’objectiu és que quan els nostres alumnes finalitzin els estudis, tinguin els coneixements i les eines necessàries per sentir-se preparats i afrontar d’una manera competent qualsevol de les situacions que es presentaran en el que ara serà el seu nou entorn laboral.


Quines sortides professionals tindrà la persona que hagi fet el curs?

Avui en dia moltes, la més habitual és treballar en consultoris, clíniques o hospitals veterinaris però també hi ha ofertes en centres d’acollida, allotjament o protecció animal, centres de recuperació d’animals, en facultats i centres d’investigació animal o inclús com a visitadors en laboratoris de productes de veterinària.

Quins avantatges suposa estudiar a Mima’ns?

  • El 100% de les pràctiques es realitzen a les nostres instal·lacions, el fet de ser un hospital 24 hores amb especialitats i equipaments d´última generació assegura que els estudiants visquin i participin des del minut 1 en les situacions reals de la medicina veterinària .
  • Proximitat, som els primers en oferir una formació teòrica i pràctica d’alt nivell entre Barcelona i Tarragona.
  • Finançament, que tothom que ho desitgi, tingui accés al curs.
  • I en últim lloc però no per això menys important,  disposem de borsa de treball per facilitar la inserció laboral dels nostres estudiants.

 

Per què recomanes realitzar aquests estudis?

Per diversos motius, en primer lloc perquè es tracta d’ un sector en clar creixement i d’una professió on cada cop hi haurà més llocs de treball. En la medicina veterinària, igual que en la humana, existeix la tendència d’adoptar els sistemes de treball d’altres països com Estats Units, Anglaterra o el Països escandinaus, on hi ha de 2 a 3 ATV’s assistint a cada veterinari. A la pràctica, això implica que cada cop hi haurà més feina per a auxiliars. En segon lloc perquè ja fa molts anys que ens dediquem a la formació i això ens ha permès afinar el sistema del nostre curs, i possiblement el més important, perquè si sempre t’han apassionat els animals, aquest curs suposa la possibilitar de fer de la teva passió, la teva professió. 

L’Hospital Veterinari Mima’ns es troba a Rambla Garraf 84 de Vilanoveta (Sant Pere de Ribes) i al carrer Pel·legrí Ballester 30 de Vilanova i la Geltrú. Telèfons de contacte 93 814 8943 i 93 815 8658. Els pots seguir a FaceBook i Instagram i a la www.mimans.cat/es/


 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local