UNITAT DE DERMATOLOGIA I MEDICINA ESTÈTICA DE CLÍNICA CEMO

IPL, el fotorejuveniment efectiu

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 16-11-2022

En condicions normals, la pell envelleix per causes associades a la nostra pròpia naturalesa i al pas del temps. També influeixen factors externs, dins dels quals destaca l'exposició al sol, que provoca en la nostra pell una textura seca, l'aparició d'arrugues, taques i alteracions vasculars (fotoenvelliment).

Després d'un estiu, cada vegada més llarg, un dels efectes més visibles en mirar-nos al mirall és la presència de taques i arrugues en la nostra pell. El millor per a evitar-ho és una exposició moderada al sol i l'ús de la millor crema antienvelliment: el protector solar.

Ara bé, una vegada que apareixen els signes d'envelliment, el més aconsellable és acudir al dermatòleg per a fer un diagnòstic precís i triar la millor manera d’eliminar-los.

La Unitat de Dermatologia i Medicina Estètica de Clínica CEMO disposa de la tecnologia més avançada per a eliminar taques i imperfeccions de la pell provocades pel sol i l'edat, la plataforma IPL M22 de Lumenis.
 

COM ES REALITZA EL TRACTAMENT AMB IPL?

La tecnologia IPL (Intense Pulsed Light) possibilita el tractament més precís per a eliminar imperfeccions de la pell provocades per l'exposició a la llum solar.

El tractament amb llum pulsada intensa consisteix en l'aplicació d'una llum a alta intensitati amb una freqüència de polsos determinada amb l'objectiu de destruir, selectivament, el pigment de les lesions vasculars o lentigens, millorant així l'aspecte de la pell.

És un tractament que podem aplicar a la regió facial, coll, escot i dors de mans, amb resultats molt positius. Dona la possibilitat als dermatòlegs de tractar, de manera segura i personalitzada diferents lesions cutànies benignes, com lentigens, aranyes vasculars, arrugues fines, rosàcia o acne. A més, ajuda a estimular la producció de col·lagen, la qual cosa millora considerablement  l'aspecte de la zona tractada.

Cada sessió dura uns 15-30 minuts i el nombre de sessions dependrà del tipus de pell i del resultat desitjat, encara que en la majoria dels casos seran suficients de 2 a 3 sessions, separades per 30 dies entre elles.

El tractament amb IPL no és dolorós, no requereix d'anestèsia i ajuda a millorar l'aspecte de la pell de forma no agressiva.

EN QUINS CASOS ESTÀ INDICAT EL TRACTAMENT AMB IPL?

El tractament amb IPL permet tractar imperfeccions de la pell provocades pel sol o pel pas del temps.

  • Lesions pigmentades benignes
  • Arrugues fines
  • Rosàcia
  • Acne o marques de l'acne
  • Dilatacions i alteracions vasculars

Addicionalment, el tractament amb IPL s'usa, de manera innovadora, per a la síndrome de l'ull sec i rosàcia ocular. Està indicat en casos d'alteració de les glàndules de Meibomi, la funció de les quals és aportar greix a la llàgrima per a limitar la seva evaporació i mantenir l'ull hidratat.
 

BENEFICIS DEL TRACTAMENT AMB IPL

Els pacients tractats amb IPL observen resultats significatius des de la primera sessió i van millorant de manera progressiva.

A més d'unificar el to de la pell, el tractament IPL ofereix beneficis addicionals.

  • Augment de lluminositat de la pell
  • Millora de l'arruga fina per estimulació de la producció de col·lagen.
  • És de gran utilitat per al tractament de la rosàcia en la pell, en eliminar els vasos sanguinis superficials i millorar l’envermelliment facial.

D'altra banda, en pacients tractats per la síndrome d'ull sec, aconseguim millorar la seva qualitat  de  vida,  eliminant  la  picor  i  l'envermelliment  ocular.  Aquests pacients aconsegueixen un major confort en l'ús de pantalles i redueixen la necessitat d'usar llàgrimes artificials.

RECOMANACIONS POST TRACTAMENT

El pacient es pot incorporar a la seva rutina diària una vegada acabada la sessió de IPL.

Després d'una sessió de IPL sol aparèixer un lleuger envermelliment de la zona tractada que desapareixerà a les poques hores.

Recomanem l'ús diari de crema hidratant, de protecció solar i sobretot evitar l'exposició directa al sol.

Addicionalment, mentre duren les sessions de IPL, desaconsellem aplicar qualsevol altre tractament estètic sobre la zona tractada.

 


Clínica CEMO
Rambla de Salvador Samà, 83, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona
Teléfonos: 938 155 517
Email: info@clinicacemo.es
https://clinicacemo.es

 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local