Fisiolab, centre sanitari especialitzat en fisioteràpia, nutrició, podologia i entrenaments

Susana Nogueira | Vilanova i la Geltrú | 16-11-2022

Fisiolab. eix

Fisiolab. eix

El centre Fisiolab ofereix un servei integral per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones i està compost per diferents especialitats: fisioteràpia, nutrició, podologia i entrenaments. Un dels socis i fisioterapeuta, Carles Morata, ens ha parlat del centre i ha manifestat que “és dels pocs centres privats de Vilanova que aglutina diferents especialitats i això ajuda a ser més efectius alhora de tractar un problema”.

Quina és la manera de treballar de Fisiolab?

Quan una persona arriba amb un dolor realitzem una valoració exhaustiva. Sempre ho farà l’especialista concret en aquella zona on hi ha un dolor o patologia. És important destacar que Fisiolab compta amb especialistes dintre de la fisioteràpia. Utilitzem totes les eines i tecnologies disponibles més adients per fer el diagnòstic. A partir d’aquí es fa un seguiment perquè el dolor i/o patologia vaig minvant, de la forma que necessiti el pacient adaptant-nos a les seves necessitats.

Fisiolab treballa segons les necessitats de cada pacient, per rehabilitar i readaptar a nivell funcional i/o esportiu. Treballem en base de l’evidència científica, el raonament i l’experiència clínica.

És un equip molt jove, multidisciplinari i professional que està en constant formació, ens enfoquem exclusivament en la ciència i la clínica.

Quines varietats de fisioteràpia té Fisiolab?

Compta amb diferents varietats, com fisioteràpia neuromusculesquelètica, fisioneurologia, esportiva, teràpia manual, geriàtrica, etc. És l’únic centre privat a Vilanova que té aquesta varietat de fisioteràpies, és important aquesta diversitat perquè cada lesió/dolor és diferent i s’ha d’actuar correctament per ser eficaços i que el pacient se senti millor i amb una millor funcionalitat. Per això, la fisioteràpia en el nostre centre té com a objectiu la prevenció, promoció i tractament.

Quins són els beneficis principals que heu detectat en la fisioteràpia?

Els beneficis genèrics són millorar la qualitat de vida i la funcionalitat de les persones i dintre d’aquests hi ha la reducció de dolor, rehabilitació i readaptació d’una lesió i ajudar a fer que les persones tinguin una educació del dolor, és a dir, que sàpiguen per què tenen un dolor i que s’ha de fer quan apareix una determinada molèstia.

Quines altres especialitats es tracten a Fisiolab?

Comptem amb un servei de nutrició adaptat a la salut en general i també a l’esport que es basa en una planificació i pauta nutricional adaptada a l’esportista. També fem valoracions de patologies com pot ser, colon irritable, digestiva, etc. A l’àrea d’entrenament de Fisiolab estructurem l’exercici físic a través d’una programació individualitzada i grupal en funció de les necessitats de cada persona. Treballem en tres àmbits, integrant-hi les àrees de nutrició, fisioteràpia i podologia. Pel que fa al vessant de podologia fem estudis biomecànics, plantilles a mesura, quiropòdia i ortesi de silicona a mida.

Quines eines i tècniques diferenciadores empreu?

Una de les zones més destacables del centre és l’espai Lab, una sala funcional on fem Pilates i diferents entrenaments. Comptem amb L’ecografia, una eina per diagnosticar patologies dintre del sistema Musculoesquelètic i Neurològic, que és per comprovar les hipòtesis diagnosticades. També tenim una màquina anomenada diatèrmia, que envia ones de calor a la zona on hi ha dolor i fa un massatge més profund i una que es diu cònica, per fer treballs excèntrics, que s’utilitza per lesions musculars i la seva readaptació així com en el rendiment de la persona.

Quins reptes vol aconseguir Fisiolab?

En curt termini ens agradaria obrir una sala d’entrenament, ja que som conscients que l’activitat física és el millor medicament per la salut. Serà un espai funcional per tothom amb un entrenador personal. A més, també volem comptar amb dues especialitats més, traumatologia i psicologia.


FISIOLAB CENTER

Av Cubelles, 31 Vilanova i la Geltrú · 08800 · Barcelona
Telèfon: +34 93 810 08 03
              +34 665 09 10 19
Email : admin@fisiolabcenter.com
https://www.fisiolabcenter.com/
 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local