PREINSCRIPCIONS 2023

Rosa Huguet: "volem que Canyelles tingui estudis universitaris vinculats a la formació agrària i forestal"

Redacció | Canyelles | 22-02-2023

Canyelles s'ha fixat com a objectiu atraure estudis universitaris al municipi, un pas endavant en l'aposta per la formació especialitzada en la branca agrària i forestal que impulsen en els darrers anys. L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, té clar que és el camí natural que seguirà l'oferta post-obligatòria del municipi: "Actualment, s’hi imparteix un Grau Mitjà de Formació Professional al Canyelles Espai Natura, però l'objectiu és implementar l’oferta d’estudis de la família agrària amb graus superiors per arribar a acollir també estudis universitaris d’aquesta branca".

Amb aquesta base, Canyelles també treballa en altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural i diversos projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient. Canyelles vol ser un referent d'aquests estudis especialitzats, que actualment ja s'imparteixen des del nou equipament de Can Ferrer de Llacunalba, un cop enllestida la primera fase de rehabilitació d'aquest espai emblemàtic del municipi, que es convertirà en el centre neuràlgic de la Formació Professional Agrària.

Aquest curs, la Generalitat ja ha adjudicat una trentena de places a aquesta formació que s'imparteix en dos anys, però l'Espai Natura també acull des d'aquest curs els programes de formació i inserció d'Auxiliar d'Activitats Forestals, que Canyelles ofereix des del curs 2020-2021. I l'institut Pla del Bosc ofereix l'itinerari formatiu específic de Cura d'Animals i Espais Verds per tercer any consecutiu.

I és que precisament un dels grans esforços que fa Canyelles en l'àmbit educatiu és oferir una formació post-obligatòria àmplia i l'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, és un dels referents del territori en la recuperació dels oficis antics i la defensa de l'artesania. Des d'Artífex s'imparteix una formació postobligatòria especialitzada i única centrada en la pintura, dibuix i il·lustració, ceràmica, vidre, fang en volums, pintura, costura i puntes de coixí. Però per als més petits també ofereix un tast d'artesania a través de tallers de pintura, dibuix i elements de Festa Major, vidre, pintura, ceràmica, manualitats creatives i fang en volums.

Els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència. Una formació basada en els requisits del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) perquè aquells que ho desitgin puguin obtenir els certificats de professionalitat. Els alumnes es formen en el coneixement profund de les diferents tècniques de cada disciplina artística, en l’ús dels diversos materials I eines emprades en cada modalitat.

A les portes de les preinscripcions escolars, Canyelles també fa gala de la implicació dels seus centre educatius en el projecte global. L'escola Sant Nicolau destaca per la implantació del Projecte Educatiu Ambients a l'educació infantil, que es va posar en marxa el curs passat i que introdueix una nova metodologia d’aprenentatge en entorns estimulants on els infants es poden moure lliurement, escollir i desenvolupar-se d’una forma natural en relació als seus interessos i motivacions. Són espais que respecten la diversitat i que tenen en compte en tot moment el ritme individual de cada infant. De la mateixa marxa s'implementa l’Innovamat als cursos superiors, també una nova metodologia d’impartir les matemàtiques més vivencial i creativa.

Per treballar la cohesió social i el sentiment de pertinença al municipi, Canyelles ha creat el Consell d'Infants i el Consell de Joves, que impliquen l'alumnat en la pressa de decisions i en la proposta de projectes per al municipi, com ara la creació d'un carril bici que uneixi tots els nuclis educatius del municipi o la creació d'un parc de natura. 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local