PREINSCRIPCIONS 2023

Olivella reclama a la Generalitat que s’agilitzi la licitació de les obres d’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell

Susana Nogueira | Olivella | 22-02-2023

Olivella reclama a la Generalitat que s’agilitzi la licitació de les obres d’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell.. Ajuntament d'Olivella

Olivella reclama a la Generalitat que s’agilitzi la licitació de les obres d’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell.. Ajuntament d'Olivella

Olivella reclama a la Generalitat que s’agilitzi la licitació per posar en marxa les obres d’ampliació de l’Institut-Escola El Morsell, per tal de complementar-la d’aules destinades a alumnes de secundària. “L’Institut-Escola va entrar en funcionament el curs 2021-2022, amb el compromís de la Generalitat que les obres d’ampliació s’iniciarien l’any 2022”, afirma l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo.

L’alcaldessa comparteix que al segon semestre de l’any 2022 quan es va aprovar per la comunitat educativa l’avantprojecte de l’ampliació amb 5 aules més de les previstes inicialment, l’Ajuntament va cedir 260 m2 més d’espai annexa al que ja ocupa el recinte escolar. “Un cop comunicada la cessió, la Generalitat informa a l’Ajuntament d’Olivella que aturaven la licitació per una errada en els metres de terreny on s’han de fer les obres d’ampliació. Aquest mes de març tindrem esmenada la fitxa cadastral i esperem que la Generalitat activi la licitació i adjudiqui les obres aquest curs 2022-2023”.

“No entenem que s’hagi aturat la licitació tenint en compte que l’any 1999, l’Ajuntament d’Olivella va posar a disposició del Departament d’Ensenyament el solar per a la construcció de l’escola El Morsell, que  posteriorment l’any 2011 es va inscriure al Registre de la Propietat de Sitges la finca especificant l’ús d’equipament escolar, que estem davant l’ampliació d’un centre escolar existent i la urgent necessitat de disposar d’aquests espais per atendre els alumnes que ja estan cursant secundària al municipi”, fa saber Verdejo.

L’Ajuntament l’any 2022 va fer una inversió de 200.000 euros de finançament íntegrament municipal per adaptar una planta de l’edifici La Crivillera a les necessitats educatives de primer i segon de l’ESO fins que estigui en marxa el nou centre, atès que “el compromís de la Generalitat era que el curs 2023-2024 ja estarien enllestides les obres d’ampliació”, explica l’alcaldessa.

A l’estiu del 2023, per cobrir la manca d’aules de tercer i quart de secundària, s’habilitaran dos mòduls a la mateixa escola. “L’objectiu principal és que l’alumnat estigui amb les millors condicions durant el temps que durin les obres d’ampliació”, manifesta Verdejo. Aquest estiu també hi haurà reformes al menjador i a la cuina.

Segons l’alcaldessa disposar de l’Institut-Escola permet conèixer i treballar millor les polítiques de joventut adaptades a la realitat i les demandes dels joves i donar continuïtat a tota l’oferta educativa del municipi, com és també la llar d’infants el Castellot, que enguany ha arribat al 80% de la seva ocupació. “La voluntat política és intentar incidir en la cohesió social, implicant al jovent en el municipi i generar l’esperit de pertinència al territori”.

L’ampliació de l’Institut-Escola també comportarà que El Morsell tingui més espais complementaris perquè fora de l’horari lectiu hi hagi activitats addicionals.  L’Ajuntament d’Olivella està treballant en el Pla Local d’Educació que parla de com vincular a través de l’educació un projecte transversal que inclou totes les edats, als diferents agents socials  i fomenta la cohesió del municipi. “És un Pla estratègic de treball en conjunt i de dinamització social del municipi, que valora que a través de l’educació es pot traçar aliances i oportunitats per a tothom”, destaca l’alcaldessa.

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local