ESCOLA D'ENOTURISME DE CATALUNYA

Jornada de portes obertes a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya

Redacció | Vilafranca del Penedès | 29-03-2023

Escola d’Enoturisme de Catalunya . Eix

Escola d’Enoturisme de Catalunya . Eix

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya organitza el proper dissabte 15 d’abril la jornada de portes obertes. Serà el moment per a visitar les instal·lacions del centre i conèixer la seva oferta formativa al voltant de l’enoturisme, en concret sobre el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en Enoturisme, de l’Institut FP d’Enoturisme. La jornada començarà a les 11h i es pot inscriure a través d’aquest formulari.

 

Un cicle amb doble titulació

Aquesta formació ofereix una doble titulació, d’una banda el Títol oficial de tècnic superior en Turisme però, a més, amb l’especialització enoturística amb continguts com el tast enoturístic, els maridatges, la vinculació i el reconeixement d’altres productes de Km0 per oferir singularitat territorial i foment del desenvolupament enoturístic.

Des de l’Institut d’FP d’Enoturisme tenim l’objectiu d’estar al costat del sector empresarial, d’apropar cada vegada més la formació dels nostres alumnes a la realitat empresarial. Per això treballem 3 línies:

  • Pràctiques amb modalitat DUAL. 1000 hores de pràctiques remunerades. La formació DUAL és ara per ara una de les màximes garanties d’inserció laboral, ja que el 90% d’alumnes que han cursat aquesta modalitat a l’Institut FP d’Enoturisme ha trobat feina en allò que s’han format.
  • Docents experts del sector, la formació que realitzen al centre és la seva pròpia activitat professional.
  • Especialitat del perfil professional d’Enoturisme, dotant el currículum de 198 hores que permetran desgranar continguts, ampliar coneixement i augmentar les opcions reals d’ocupació dels nostres alumnes.


Mòduls diferenciadors

A més dels mòduls propis del programa formatiu, aquest curs és únic a Catalunya amb l’especialització en enoturisme amb l’implantació dels següents mòduls:

  • Mòdul de sommelier, adreçat als professionals de la restauració per adquirir, ampliar o actualitzar coneixements i que es podrà convalidar en altres formacions de Formació Professional que el continguin en el seu currículum.
  • Mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya, exclusiu d’aquesta formació, que et permetrà conèixer l’evolució de la viticultura al nostre país, saber diferenciar les Denominacions d’Origen (D.O) a Catalunya i la seva influència al territori, estar al dia de l’actualitat vinícola catalana. A més, els alumnes podran optar al títol de Coneixedor del vi català que atorguen les patronals del sector vitivinícola de Catalunya, ja que els continguts estan inclosos en el programa del cicle per garantir el seu assoliment.
  • Mòdul d'idiomes especialitzats en el món del vi. Es tracta de l'anglès i el francès, on l'alumnat aprendrà el llenguatge tècnic del vi, aplicat al tast.

 

Projecte de comunicació professional

Des de l’anterior curs es va impulsar un nou projecte de comunicació. Cada vegada més és una demanda del sector que els treballadors siguin polivalents i més en petites empreses. El fet de saber conceptualitzar una activitat, però encara més el de saber-la comunicar, s’ha convertit en una demanda del sector vers els nostres alumnes i els professionals que incorporen.

Com a totes les competències a desenvolupar la comunicació professional l’hem d’aprendre a realitzar, no és suficient tenir un bon perfil social a les xarxes i els procediments aplicats per  l’ús personal de les xarxes no té perquè ser el més òptim per a l’ús professional, per això que incorporem un Projecte transversal de comunicació professional al cicle amb la supervisió dels docents i vinculat a diferents Mòduls Professionals del currículum.

 

Cobrir les necessitats que el sector requereix

L’enoturisme s’està convertint, cada vegada més, en una especialització turística que demanda uns coneixements específics i interdisciplinaris per atendre a aquesta tipologia de turistes. En aquest sentit, el CFGS de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en Enoturisme, permet treballar de manera preferent en el sector de l’enoturisme, però també en qualsevol altra activitat relacionada amb la promoció i el guiatge turístic, i tenir accés directa la universitat.

En aquesta formació hi ha més demanda de professionals entre les empreses del sector que alumnes que estan cursant el cicle,  i els alumnes  poden optar a fer les pràctiques en DUAL entre diferents empreses. Hi ha sortides professionals per un sector emergent, i tanmateix, amb una alta inserció laboral, que en el nostre cas és del 100%, els alumnes o s’insereixen laboralment o continuen la seva trajectòria professional amb accés directe formant-se a la universitat.  El Turisme ha estat i és un espai de desenvolupament econòmic clau per al nostre país.
 


ESCOLA ENOTURISME DE CATALUNYA

C/ Amàlia Soler, 29
08720 - Vilafranca del Penedès
Tel . 931694102
www.escolaenoturisme.cat

 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local