PROGRAMACIÓ

Descobreix Logiscool: La porta al futur digital per als teus fills

Redacció | Sant Pere de Ribes | 06-09-2023

Logiscool ofereix un projecte educatiu innovador: una escola de programació dissenyada per a nens i adolescents de 6 a 18 anys, tant en modalitat presencial en el centre situat en Valentí Village (Sant Pere de Ribes) com a distància. Els cursos s'imparteixen de manera lúdica, oferint una experiència d'aprenentatge enriquidora i divertida.

Aprendre a programar i crear personatges de videojocs des de la infància és la proposta de Logiscool. Aquesta escola de programació ofereix cursos que segueixen la seva pròpia metodologia, dissenyats perquè els nens i adolescents descobreixin tots els secrets del món digital. El centre va obrir les seves portes a la comarca del Garraf el 2022, tots els cursos també estan disponibles en línia.

"Abans, les classes d'idiomes eren l'opció principal en les activitats extracurriculars. Avui dia, triar la programació és una garantia d'èxit per al futur", explica Marie Breuil, directora i fundadora de la franquícia a Espanya. Llançat a Hongria en 2014, Logiscool és present en 35 països en l'actualitat. A més de les sessions setmanals de 90 minuts durant l'any escolar, el centre també organitza campus durant les vacances amb temàtiques variades (com la creació de jocs amb Minecraft, Roblox, RPG Maker, la creació d'aplicacions, la producció de vídeo, YouTube Studio i la il·lustració digital).

Formant els talents del futur

Aquesta formació resulta molt útil per als nens, fins i tot si no tots arriben a ser programadors, explica Marie Breuil: "En qualsevol sector, es poden requerir coneixements de programació. No sols en màrqueting, sinó també en el sector mèdic, comptabilitat i recursos humans, per nomenar alguns. Avui dia, tots els sectors estan relacionats amb la tecnologia, ja sigui per a desenvolupar un lloc web o una aplicació, o per a ser autònom amb unes certes eines". Aquesta tendència s'enfortirà en els pròxims anys.

A més de les oportunitats professionals, els nens també desenvolupen habilitats valuoses, a vegades no prioritàries a l'escola. El pensament algorítmic, la resolució de problemes i la lògica són treballats per a dissenyar un joc i comprendre els errors de codi. La creació d'un joc requereix creativitat. Precisió, concentració i perseverança són necessàries en cada classe per a avançar i progressar. Aquestes habilitats resulten ser un avantatge real per a obtenir bons resultats acadèmics en altres matèries i els preparen per a un món laboral cada cop més digitalitzat.

Dominant la programació de principi a fi

Concretament, les classes es duen a terme en línia o en presencial, en el Valentí Village de Roquetes, Sant Pere de Ribes. Logiscool té la seva pròpia metodologia, plataforma educativa i més de 10 anys de contingut de cursos adaptats a nens i adolescents de 6 a 18 anys i al seu nivell escolar. L'oferta s'expandeix cada any.

A fi de garantir un aprenentatge divertit i estimulant, cada sessió ha estat acuradament dissenyada amb un enfocament lúdic, com detalla Marie Breuil. "S'enorgulleixen de crear un videojoc i mostrar el resultat als seus pares. En el centre, organitzem esdeveniments amb activitats alhora educatius i divertits durant tot l'any, com a jocs de realitat virtual, carreres de robots i concursos de dibuix."

A partir dels 6-7 anys, els nostres cursos els permeten sentir-se còmodes amb la tecnologia i el món de l'ordinador. Navegar per Internet, editar vídeos, aprendre els conceptes bàsics de ciberseguretat i intel·ligència artificial són exemples de temàtiques que s'aborden en els nostres cursos de Descobriment Digital. Després, a partir dels 9 anys, passen a la programació.

Aprenentatge únic: de la programació visual fins a la intel·ligència artificial

Per a aconseguir-ho, Logiscool utilitza un enfocament d'aprenentatge únic en el món, que combina el visual amb el codi. D'aquesta manera, els nens comprenen visualment com funciona la programació per mitjà de blocs de programació, com fer que un personatge es mogui, per exemple. En la mateixa pantalla, veuen l'equivalència en codi, la qual cosa facilita la introducció del llenguatge de programació.  

Una vegada que adquireixen aquests coneixements, aprenen llenguatges com JavaScript, Python i C#. També s'ofereixen diversos cursos, que abasten àrees essencials en el món digital, com a intel·ligència artificial, ciència de dades, Unity, Godot, Minecraft i desenvolupament d'aplicacions.

La formació en intel·ligència artificial s'ha convertit en un pilar fonamental en l'era actual, ja que aquesta tecnologia està revolucionant múltiples sectors. Comprendre els conceptes d'intel·ligència artificial no sols obre portes a emocionants oportunitats professionals, sinó que també proporciona als joves habilitats clau per a comprendre i participar en un món cada vegada més impulsat per l'automatització i la presa de decisions basades en dades.

Franquícia a Catalunya

En plena expansió a Europa, Logiscool inicia el seu desenvolupament a Espanya, un país amb un gran potencial. L'objectiu és obrir 30 centres per a l'any 2030. Després d'un reeixit primer any a Garraf i Andalusia, encara hi ha oportunitats disponibles a Barcelona i voltants, Vilafranca, Igualada, Tarragona - Catalunya en general. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb Logiscool per a obtenir més informació sobre les condicions per a obrir una franquícia.

Per a aquells curiosos per descobrir el concepte, s'ofereixen classes de prova gratuïtes i jornades de portes obertes durant el mes de setembre. Durant les portes obertes, s'explica als pares els beneficis de la programació, la metodologia i cursos de Logiscool, mentre que els seus fills participaran en una classe de prova (totalment gratuïta).

Logiscool Garraf - Informació pràctica
Lloc web de Logiscool España: www.logiscool.com
Més informació sobre la franquícia: https://www.logiscool.com/es/franchise
Jornades de portes obertes:
LOGISCOOL GARRAF (cursos presencials):

Dissabte 9 de setembre a les 10:30h
Dimarts 12 de setembre a les 18.00h
Dijous 14 de setembre a les 18.00h
Dissabte 23 de setembre a les 12.15h
Inscripcions aquí: https://www.logiscool.com/es/locations/garraf/open-days

LOGISCOOL EN LÍNIA (cursos en línia):
Dijous 7 de setembre a les 18.00h
Dimecres 13 de setembre a les 18h
Dijous 21 de setembre a les 18h
Inscripcions aquí: https://www.logiscool.com/es/locations/es-online/open-days

Contacte:
Logiscool – Rambla del Garraf, 48-60 (Valenti Village) – 08812 Sant Pere de Ribes
Tel / WhatsApp: 669 40 72 90 

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local