CURS 2023/24

Olivella aposta per la conciliació familiar en un inici de curs escolar reivindicatiu

Redacció | Olivella | 08-09-2023

Més de 300 alumnes han tornat a les aules a Olivella en un curs marcat per la conciliació familiar. El municipi ha fet un esforç per fer més fàcil el retorn a les aules per a les famílies del municipi i ja prepara eines per millorar aquesta conciliació durant el curs i, especialment durant les vacances escolars. Però el curs també ha començat amb un component reivindicatiu i és que l'Ajuntament reclama a la Generalitat que compleixi amb els compromisos de construcció de la nova escola institut, que ha iniciat el nou curs en aules provisionals.

La nova regidora d'Educació d'Olivella, Ana Palma, ha explicat que l'escola institut El Morsell inicia el curs amb una novetat important en el seu projecte educatiu i és que es tracta d'una de les escoles catalanes que impulsarà el programa experimental FAIG. L'objectiu del projecte és proporcionar l'acompanyament, la formació pedagògica i la capacitació tecnològica necessàries per consolidar l’aprenentatge per projectes com a línia pedagògica de centre. De fet, pretén impulsar l’aprenentatge amb sentit en els centres participants, a través dels plantejaments de la metodologia "maker” i les possibilitats educatives de la fabricació digital. És a dir, que el programa promou la creació d’entorns i experiències d’aprenentatge significatives que afavoreixin el desenvolupament de l’alumnat com a persones crítiques, responsables i transformadores del seu entorn, amb un paper clau en la resolució de desafiaments i reptes del món real, a través de solucions creatives i innovadores. A través d'aquesta iniciativa impulsada pel departament d'Educació, Olivella aconseguirà obrir a la ciutadania un espai de creació "maker" i fabricació digital (FAIGLab).

Conciliació familiar

Una de les novetats del curs a Olivella és que el municipi disposarà per primer cop de Casal d’Hivern com una eina més per a facilitar la conciliació familiar durant les vacances de Nadal. Aquest servei s’oferirà els matins de dilluns a divendres dels dies que no siguin festius i serà totalment gratuït. Però amb l’objectiu de continuar treballant per la conciliació familiar, el Consell Comarcal del Garraf i l'Ajuntament d'Olivella han posat en marxa el nou servei de cangur municipal "Espai Concilia, temps per cures i per tu". Aquest suport s'ofereix en dues modalitats: servei de cangur en espais municipals i servei de cangur a domicili o en dependències municipals. Per accedir-hi, cal donar-se d'alta al web del Consell Comarcal del Garraf i, un cop validada la inscripció, es podran fer les reserves dels serveis. També caldrà donar d'alta cada menor al web del Consell Comarcal.

Paral·lelament, aquest curs l’Institut-Escola El Morsell oferirà per primer cop el servei de reforç escolar per a l’alumnat que el docent cregui necessari que s’aculli a aquest servei. Aquest reforç anirà adreçat a tots els infants de primària i de secundària de l’Institut-Escola El Morsell. Es brindarà de manera gratuïta tres hores a la setmana.

Les obres de l'institut escola

Però el curs també ha començat amb reivindicacions. L'alcaldessa d'Olivella, Marta Verdejo, assenyala l'inici agredolç del curs escolar: "hi havia uns compromisos per a l'ampliació del centre que ja haurien d'estar en marxa i el curs ha començat amb unes aules provisionals per a les que l'Ajuntament ha fet una forta inversió d'adaptació i amb aules prefabricades. Però la necessitat d'ampliació hi és i el departament ha d'entendre les necessitats educatives del municipi per agilitzar aquesta obra, un projecte que va proposar el mateix departament entenen la saturació que hi havia a la comarca."

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local