COWORKING

Canyelles arrenca el curs amb el reforç de la biblioteca i les aules d'estudi

Redacció | Canyelles | 08-09-2023

Prop de 600 alumnes han començat les classes a Canyelles aquesta setmana i ho han fet amb total normalitat a l’Escola Sant Nicolau, a la llar d’infants municipal Els Patufets i a l’Institut Pla del Bosc (alumnes de l’ESO). La propera setmana ho faran els estudiants de Formació Professional de l'Institut Pla del Bosc (CFGM, PFI i IFE). El nou curs arrenca amb força al municipi i amb una aposta pel reforç escolar que acompanyi els alumnes i les families durant els propers mesos. 

En aquest sentit, un dels espais que es dinamitzaran aquest curs és l'Espai Coworking que acollirà la biblioteca, l'aula d’estudi i l'espai de formació. Es tracta d'un espai d’accés lliure amb catàleg, físic i electrònic, de llibres i material audiovisual. I és que Canyelles és un punt de Biblioaccés, que reforça els serveis actuals que ofreix el bibliobús de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, que visita el municipi cada 15 dies.

Aquest equipament municipal ofereix als alumnes del municipi una sala amb ordinadors, connexió wifi, que funcionarà durant el curs com a aula d’estudi. L’objectiu general d'aquest projecte més enllà del reforç escolar, és millorar l’accés a la lectura dels ciutadans, que disposaran d’un catàleg de llibres electrònics i físics, un espai fix de lectura, consulta i estudi al qual es podrà accedir diàriament.

Precisament, la nova biblioteca del Coworking també és una aula de formació on ja s’hi desenvolupen cursos (cursos de competències digitals del Servei Local d’Ocupació, cursos d’idiomes…).

Canyelles imparteix des de fa dos anys el CFGM d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural.

Els estudis s'ubiquen des del setembre passat al Canyelles Espai Natura (Can Ferrer de Llacunalba), un equipament que es convertirà en el centre neuràlgic de la Formació Professional Agrària al municipi. Una trentena són les places adjudicades per la Generalitat a aquesta formació que s'imparteix en dos cursos. Hi ha un total de 19 alumnes a primer curs i d'11 alumnes al segon curs.

En aquest espai també s'ubiquen des del curs passat els ensenyaments de PFI  d'Auxiliar d'Activitats Forestals, que Canyelles ofereix des del curs 2020-2021. I que acull aquest curs 16 alumnes. La primera fase de rehabilitació de l'espai ja està totalment acabada i es disposa de dos mòduls, taller, laboratori i aules per donar resposta a les necessitats dels alumnes. Tots els espais estan ocupats tant per ús de l'alumnat com de professorat i consergeria.

L'adequació de la masia seguirà amb fases posteriors per acollir noves formacions de grau mitjà i superior. L’objectiu és anar implementant els estudis de la família agrària a altres especialitats com les activitats eqüestres, producció agropecuària, ramaderia i assistència animal, gestió forestal del medi natural, paisatgisme i medi rural, com també i tot un seguit d'activitats i projectes dins l'àmbit de la natura i el medi ambient.

A més, per tercer any consecutiu, l’Institut Pla del Bosc acull els estudis d’IFE Cura d'Animals i Espais Verds. Aquests se seguiran impartint aquest curs al local social de Can Dori. S'implanta ja el quart curs d'aquesta formació que es desenvolupa en quatre anualitats. En total s'hi han matriculat 22 alumnes

Artesania i marca Canyelles

L'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles és una altra de les apostes històriques de Canyelles per oferir una formació postobligatòria especialitzada i única, en aquest cas els oficis antics i l’artesania. El centre acull una àmplia oferta formativa per a nous artesans, però també tallers per a infants i joves. I és que els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual, i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència. Una formació basada en els requisits del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) perquè aquells que ho desitgin puguin obtenir els certificats de professionalitat. Els alumnes es formen en el coneixement profund de les diferents tècniques de cada disciplina artística, en l’ús dels diversos materials I eines emprades en cada modalitat.

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local