ESCOLA OBERTA

Escola Pia de Vilanova: "Ens identifiquem com a Escola Catalana, inclusiva i integradora que creu en les persones"

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 27-02-2024

Escola Pia de Vilanova. Escola Pia de Vilanova

Escola Pia de Vilanova. Escola Pia de Vilanova

L'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú prepara ja el nou curs 2024-25 amb l'objectiu consolidat d'oferir a l'alumnat una formació integral a través d'una proposta educativa completa, des d'I3 fins a Batxillerat i Cicles Formatius. Oferim una acció educativa que posa infants i joves al centre del seu propi aprenentatge, on l’acompanyament és un dels eixos bàsics per entendre la singularitat de cadascú. Eduquem per ajudar-los a créixer com a persones felices, íntegres, compromeses amb la millora de la societat i capacitades per construir els seus projectes de vida.

El centre educatiu ha estat reconegut pel departament d'Ensenyament pel seu projecte d'innovació SUMMEM. Es tracta d'un procés d'actualització pedagògica, en totes les etapes, perquè l'alumnat pugui afrontar el seu futur d'acord amb els reptes que es trobaran en la vida real.

SUMMEM és un projecte interdisciplinari que fonamenta el Treball Cooperatiu (TC) i l'Aprenentatge Interdisciplinari i que posa l'alumnat en el centre del procés d'ensenyament i aprenentatge treballant diferents matèries en un mateix itinerari i amb una estructura més flexible i oberta.

I és que l'Escola Pia aposta per la qualitat i l'excel·lència al servei de la cohesió social i, per a això, va adequant la seva manera d'ensenyar per donar resposta a les necessitats actuals i formant persones compromeses en la millora de la societat, responsables i capacitades per construir projectes de vida consistents.

L'aplicació del projecte SUMMEM ha suposat una transformació pedagògica del centre educatiu vilanoví: “treballem a partir de metodologies que potencien l'aprenentatge significatiu, construït sobre els coneixements previs, que parteixen d'interessos de l'alumnat, i amb un aprenentatge cooperatiu. Es tracta d'un projecte exigent que comporta una formació de l'equip docent de més de 4 anys i amb acompanyament i suport per part de la Universitat de Vic”.

L'Escola Pia Vilanova és una escola on l'anglès és present des d'I3 a través d'activitats diverses com els contes, el joc i la música, i des d'I5 es compta amb la intervenció d'un auxiliar de conversa a l'aula. La llengua anglesa també es treballa a través de l'intercanvi amb unes altres escoles de tot Europa amb les quals comparteixen propostes educatives. En els cursos de secundària, s'ofereix als alumnes la possibilitat de cursar el Diploma Dual que permet obtenir la doble titulació de Batxillerat (espanyol i americà). En Cicles Formatius s'ofereixen pràctiques internacionals a través del programa Erasmus+.

Complementant l'oferta docent, l'Escola Pia Vilanova destaca per ser una escola propera i familiar on l'alumnat està en el centre de l'aprenentatge, i mantenint una comunicació constant Escola i famílies. El seguiment personalitzat de l'alumne/a és un dels eixos bàsics per a atendre la singularitat de cadascun: “Junts, alumnat, família i escola, construïm un projecte compartit. Atenem la diversitat coneixedors que cada persona aprèn a un ritme diferent”. De fet, l'Equip Psicopedagògic i d'Orientació fa costat a l'alumnat, les famílies, l'equip docent i als professionals externs.

La voluntat del centre és que l'educació en valors sigui un dels pilars fonamentals de la seva oferta acadèmica, ja que és clau en la bona convivència i la construcció de la pròpia personalitat. En totes les etapes es treballa les dimensions interior, emocional i social de l'alumnat per capacitar-los per a viure plenament en la societat i ajudar-los a assumir la responsabilitat de construir un entorn millor.

Escola Pia Catalunya, amb 20 escoles unides per un projecte pedagògic comú en tota Catalunya, dona servei a una gran comunitat de 20.000 alumnes i les seves famílies: “Ens identifiquem com a Escola Catalana, inclusiva i integradora que creu en les persones; una Escola per a tothom i oberta al món”.

ESCOLA PIA VILANOVA I LA GELTRÚ

Rambla de Salvador Samà, 114 -116

08800 Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

Telèfon: (+34) 938 150 875

https://vilanova.escolapia.cat/

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local