CURS 2024/25

Olivella segueix reclamant amb urgència el nou edifici de l'escola-Institut El Morsell

Míriam de Lamo | Olivella | 25-02-2024

Olivella segueix reclamant amb urgència el nou edifici de l'escola-Institut El Morsell. Generalitat de Catalunya

Olivella segueix reclamant amb urgència el nou edifici de l'escola-Institut El Morsell. Generalitat de Catalunya

L'Ajuntament d'Olivella segueix “reivindicant agilitat” al departament d'Educació en la construcció del nou edifici de l'escola-institut El Morsell, que hauria d'haver començat a funcionar a principis del curs 2023-2024. “No ha començat ni la licitació”, lamenta l'alcaldessa, Marta Verdejo, que assegura que diferents problemes en la recollida de documentació, entre ells la pèrdua d'alguns documents per part del departament, ha endarrerit el procés. La falta d'espais per a l'alumnat de l'ESO és el principal problema del centre. “S'estan utilitzant els passadissos”, afirma la regidora d'Educació, Ana Palma, que preveu que les dificultats s'agreugin de cara al curs vinent a l'hora d'encabir l'alumnat que cursi primer d'ESO.

Actualment, la llar d'infants municipal d'Olivella disposa de dos nadons a I0, 12 a I1 i 18 a I2. D'altra banda, El Morsell compta amb 60 alumnes d'infantil, 185 a primària, i 68 a secundària. Tant l'alcaldessa com la regidora d'Educació apunten que el municipi té “matrícula oberta” tot l'any, és a dir, que cal anar acceptant noves matriculacions al llarg del curs. “Al gener ha hagut dues noves matriculacions a primària i dues a l'ESO. El canvi és continu”, explica Ana Palma. L'escola-institut ofereix fins a tercer d'ESO, que haurà d'ampliar-se a quart el curs vinent. “Estem lluitant per tenir la nostra nova construcció perquè no tenim espais”, afirma la regidora, que recorda que la zona de secundària, habilitada en mòduls prefabricats, disposa de quatre aules. “No hi ha una aula d'informàtica com a tal. La biblioteca està a la sala de professors. El petit despatx de l'AFA també s'ha hagut de treure, ja no en tenen”, apunta. La regidora destaca que “hi ha una falta d'espai brutal”. “La nostra escola es va fer amb la idea d'una línia, però molts cursos s'han anat desdoblant, i actualment s'estan cursant dos sisès de primària”, explica. “No tenim espai per a tots aquests alumnes si es queden l'any vinent i passen a primer de l'ESO”, lamenta la responsable municipal d'Educació, que recorda que el darrer estiu ja es va ampliar el mòdul de l'ESO.

L'alcaldessa recorda que el curs 2019-2020, el conseller d'Educació del moment, Josep Bargalló, va anunciar que Olivella disposaria de l'institut-escola, que la Generalitat disposava de la inversió necessària (2,5 milions d'euros) i que el curs 2023-2024 ja estaria en funcionament. “Llavors ens van demanar a l'Ajuntament adaptar dues aules”, recorda Verdejo, amb l'objectiu de poder iniciar l'ESO. L'Ajuntament va habilitar aquestes aules a l'edifici de La Crivillera, just davant de l'escola, destinant-hi 200.000 euros. “La realitat és que nosaltres vam complir”, diu l'alcaldessa, que lamenta, però, que el compromís de la Generalitat encara no s'ha dut a terme.

Per a la regidora d'Educació, la solució passaria perquè aquest estiu s'iniciessin les obres de l'edifici definitiu, tenint en compte que la construcció trigaria “uns sis mesos”, per tal de poder disposar de l'espai “entre gener i febrer” i així poder oferir “la qualitat que s'està oferint a altres instituts”. Ana Palma assegura que quan el nou edifici sigui una realitat, suposarà un benefici no només per a la comunitat educativa d'El Morsell sinó també per a tot el municipi, tenint en compte que la biblioteca del centre podrà ser utilitzada per tota la població fora de l'horari lectiu.

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local