PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Cunit demana al Departament acotar la matrícula viva

Jordi Lleó | Cunit | 04-03-2022

Institut Ernest Lluch de Cunit. Eix

Institut Ernest Lluch de Cunit. Eix

L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, i la regidora d’Educació, Yolanda Sánchez, han explicat a l’Eix Diari la situació i les novetats en matèria d’ensenyament que hi ha en aquest municipi del Baix Penedès. Cunit té fort creixement de població cada any, 1.500 persones en dos anys. El problema és que aquestes persones nouvingudes venen al llarg de l’any amb fills de diverses edats. Aquest fenomen genera una matrícula viva d’alumnes que s’incorporen als diferents centres educatius del municipi un cop el curs ja ha començat. Tant la regidora com l’alcalde indiquen que la matrícula viva és molt difícil de gestionar i han demanat al Departament d’Educació que es pugui acotar la matrícula.

En aquests moments, Cunit té una població escolar de 2.000 alumnes que assisteixen a l’Escola Bressol, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults, les tres escoles d’Infantil i Primària i l’Institut. Al gener obriran una nova escola bressol, de fet reobrirà un cop estigui remodelada la que es va haver de tancar el 2009 a causa de la crisi econòmica. La regidora d’Educació, a part de repassar totes les novetats als centres també ha avançat que es posarà en marxa un servei de vetlladores, a través de plans d’ocupació, es tracta de persones que donen assistència específica als infants amb dificultats.

 

 

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!