PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

Canyelles especialitza la seva oferta formativa en la natura i l'artesania

Redacció | Canyelles | 04-03-2022

Masia. Eix

Masia. Eix

Canyelles ha fet una aposta per la formació especialitzada en la natura i l'artesania, una fórmula que ofereix un ensenyament postobligatori als joves del municipi, però que també s'està convertint en un pol d'atracció per a visitants i nous residents. Aquest curs 2021-2022 s'han iniciat els estudis del Cicle Formatiu de Grau Mig d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural a l’Institut Pla del Bosc. Aquest projecte de formació professional va començar a funcionar fa dos cursos i tindrà continuïtat amb noves formacions vinculades al Medi Ambient i la Natura. L'Espai Natura, que s'està construint a la recuperada masia de Can Ferrer de Llacunalba, serà el centre neuràlgic de la FP al municipi. Els estudis de la Família Agrària s’aniran implementant amb altres especialitats com les activitats eqüestres, la producció agropecuària, la ramaderia i l'assistència animal, la gestió forestal del medi natural, el paisatgisme i el medi rural.

Paral·lelament, el municipi manté l'aposta per l'artesania com a dinamització econòmica:  l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans, inclou propostes de formació i l’ocupació per a nous artesans del vidre, pintura, ceràmica, fang en volums, puntes de coixí, costura..

També tallers infantils: vidre, ceràmica, pintura, manualitats... Els cursos que ofereix l’Artífex són de continuïtat anual, i de caràcter professional, on es combina la formació teòrica amb la pràctica, que imparteixen professors especialitzats i amb experiència.

I és que una de les grans apostes del govern municipal ha estat oferir tot el cicle educatiu infantil i secundari obligatori al municipi, un element clau per a la cohesió social, facilitar la conciliació familiar, crear vincles amb el poble i millorar la interrelació entre els joves de la mateixa edat.

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!