Digitalitza’t amb la Federació Empresarial del Gran Penedès per a la transformació digital de les empreses del territori

Redacció | Vilanova i la Geltrú | 29-03-2022

Digitalitza’t amb la FEGP. Eix

Digitalitza’t amb la FEGP. Eix

La Federació Empresarial del Gran Penedès, en col·laboració amb Foment del Treball Nacional, impulsen el projecte ''Digitalitza't'' per ajudar al teixit empresarial del Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf a transformar-se digitalment, juntament amb el suport del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

La pandèmia i els problemes que s'estan ocasionant a causa de la crisi d'Ucraïna ha marcat el context i la forma de treballar de les empreses en un espai molt curt de temps. Amb el programa Digitalitza't es pretén pal·liar les conseqüències amb l'objectiu de garantir la supervivència i la competitivitat empresarial a través d'aquest procés de digitalització.

Aspectes com el big data, pàgines web, les xarxes socials, la ciberseguretat, la intel·ligència artificial o la digitalització de processos administratius i industrials són els principals problemes que tenen les empreses i que, mitjançant la FEGP podran solucionar gràcies al projecte Digitalitza't, que es basa en 3 grans blocs d'actuació:

En primer lloc, les empreses que vulguin participar en aquest procés de digitalització rebran un assessorament gratuït de 5 hores a través d'un assessor homologat per ACCIÓ, assessorament que és 100% personalitzat gràcies a un informe de diagnosi previ que les empreses han de realitzar per tal de donar la informació clau per realitzar un estudi adequat de les seves necessitats que s'han de resoldre. Aquest primer pas suposa el punt inicial del procés de digitalització, ja que és on s'establirà el camí a seguir per a l'empresa per tal de digitalitzar els seus processos.

En aquest sentit, la FEGP té la funció de nexe entre els assessors i les empreses interessades en aquest servei, gestionant la documentació i posant en contacte els assessors amb els assessorats.

En segon lloc, la FEGP, té previst preparar una sèrie de webinars en l'àmbit de la innovació per tal de donar a conèixer les diferents eines i possibilitats que tenen les empreses a l'hora de començar aquest procés de digitalització. Seran sessions informatives sobre temes relacionats amb la innovació com el Blockchain, la implementació dels sistemes digitals, etc.

Totes les accions de sensibilització en la matèria són compartides al llarg de tot el 2022, ara mateix podeu veure a l’agenda FEGP el primer webinar:  es realitzarà el 31 de març, amb el títol ‘’Talent digital en cerca i captura’’, un webinar on es tractaran temes com les noves plataformes per connectar amb el talent digital a nivell nacional i internacional, així com d’eines per potenciar el talent intern en el sector empresarial.

Com a últim camí per inicialitzar la digitalització de la teva empresa, el Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital ha posat en marxa el programa Kit Digital per ajudar a la digitalització de les PIMES, per a empreses de 10 a 49 treballadors. Però, està previst que pels mesos de juny i juliol es realitzi una segona convocatòria per a empreses de 3 a 10 treballadors i a l’octubre una altra per a empreses de 0 a 2 treballadors. En conjunt, el programa compta amb una dotació econòmica molt important que supera els 3.000M€ provinents dels fons Next Generation. Gràcies a aquest projecte les empreses tenen la possibilitat d'aconseguir fins a 12.000€ per empresa per a ser invertits en diferents eines i tecnologies que suposin millores en els processos i la seguretat informàtica.

Amb relació al programa Kit Digital, la Federació Empresarial us ofereix un webinar per a donar a conèixer el programa d'ajudes anomenat ''Kit Digital'', i sobretot resoldre dubtes. S'organitza de la mà d'ADQA, un Agent Digitalitzador acreditat pel Ministeri, i especialista en la implantació de les tecnologies de les quals aquestes subvencions són objecte.

La sessió consistirà en una primera part explicativa sobre el programa de subvencions i una segona part on es podran plantejar dubtes i preguntes perquè els especialistes d'ADQA puguin donar resposta. Es realitzarà el pròxim 29 de març de 09:30 a 10:00h i totes les empreses interessades es poden inscriure de forma totalment gratuïta a través de la web de la FEGP.

Per tant, si estàs interessat/da en donar una volta al teu negoci, pots contactar amb la Federació Empresarial per tal d'iniciar el procés de digitalització de la teva empresa.

Lloc web: www.fegp.cat

Si vols més informació sobre el programa Digitalitza't: https://fegp.cat/projectes-impulsats/digitalitzat/ 

Visita l'agenda d'activitats de la FEGP per informar-te dels webinars: https://fegp.cat/agenda/

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!