Crisi del coronavirus

Vilanova i la Geltrú tindrà un consell econòmic i social que treballarà els temes de ciutat

Agents econòmics, socials i polítics ha valorat les mesures del Pla de Reactivació post Covid-19

Vilanova i la Geltrú tindrà un consell econòmic i social que treballarà els temes de ciutat. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú tindrà un consell econòmic i social que treballarà els temes de ciutat. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entitats del tercer sector, associacions i forces polítiques han acordat avui la creació d'un consell econòmic i social de Vilanova i la Geltrú. Sindicats, empresariat, gremis, institucions, col·lectius veïnals, i institucions educatives han fet balanç aquest matí del Pla de Reactivació Econòmica i Social que es va posar en marxa fa un any, i han acordat la creació del Consell per donar continuïtat a les accions per fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19.

L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, explica que la creació del Consell Econòmic i Social "s'ha vist com una eina necessària, que altres municipis ja tenien, és un espai on poder compartir i decidir les polítiques que s'ha de tirar endavant". El govern municipal proposa, per exemple, treballar en el pressupost municipal, "aquestes voluntats i intencions han de tenir materialització" diu l'alcaldessa "i la gran eina que té un ens municipal és el seu pressupost".

El Pla de Reactivació Econòmica i Social va ser la resposta municipal al context generat per la pandèmia. Des de la seva posada en marxa s'han dut a terme accions com els Vilabons, per injectar diners al comerç local, la creació del programa Crea&Tic de suport al mercat de treball local en l'àmbit tecnològic, l'adquisició d'habitatges i l'increment del parc públic municipal d'habitatge, la creació d'una mesa de reindustrialització, l'assessorament a famílies amb dificultats per abaratir els subministraments de llum, aigua i gas, o la creació de la casa de la Festa, entre d'altres.

Algunes d'aquestes accions continuen actives, i a més hi ha noves propostes com la creació del Centre de Noves Oportunitats, per persones que ni treballen ni estudien, la posada en marxa d'un nou model de Fira de Novembre o l'aposta per una mobilitat més sostenible i segura.

El finançament de totes aquestes accions ha estat possible després que el govern estatal permetés als municipis utilitzar els romanents de tresoreria per fer front als efectes de la Covid-19. A Vilanova i la Geltrú s'ha disposat de 9,6 milions d'euros.

Les entitats participants en la trobada han demanat especial atenció a aspectes com la diversitat funcional de les persones, l'atenció a la salut mental, els serveis als polígons industrials, especialment la mobilitat elèctrica, a l'existència d'una bona xarxa de transport públic, i a l'aposta per les energies renovables.

L'alcaldessa ha apostat per continuar invertint en l'àmbit social, "invertint en les persones, tenim unes necessitats, com a l'economat. Les 1800 persones que s'atenen, s'ha de continuar fent".

La primera reunió del Consell Econòmic i Social de Vilanova i la Geltrú està prevista a partir del mes de setembre. "S'han de fer realitat les necessitats de la vila" afirma Olga Arnau, "avui ja hem començat a posar alguns punts a l'ordre del dia per treballar-hi."

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local