Taula de debat

Cunit promocionarà el consum responsable i l'economia solidària

L'objectiu és establir un calendari anual que permeti la celebració a Cunit de mercats d'intercanvi i de productes de segona mà, entre d'altres.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Cunit ha convocat per dimecres de la setmana vinent una trobada amb els tots els grups polítics municipals per participar en el procés de discussió i debat per promoure activitats vinculades al consum responsable i d’economia social i solidària.

A la reunió es plantejaran propostes amb l’objectiu d’establir un programa anual d’activitats. Aquest programa té, com un dels eixos centrals, aconseguir organitzar un mercat d’intercanvi i de productes de segona mà al poble. Es contemplen però més d’altres accions encarades a promoure formes alternatives d’economia social. Aquest procés participatiu és un pas més del procés iniciat arran de l’aprovació unànime en el ple de l’ajuntament de Cunit d’una moció per promoure un mercat de productes de segona mà al municipi.

La difícil conjuntura econòmica ha posat de relleu, com una conseqüència més de la crisi, la reflexió al voltant dels models de consum. Aquesta reflexió ha fet més evidents l’existència d’altres opcions vinculades a nous valors i a nous comportaments que es tradueixen al mateix temps en canvis d’actitud i l’assumpció de major implicació i responsabilitat personal en la forma d’exercir com a consumidors de productes i serveis. Un ventall d’opcions que va des de la banca ètica, a les cooperatives de consum de productes de proximitat o els circuits de distribució i consum de productes de comerç just, l’establiment de monedes alternatives a l’euro, les xarxes d’intercanvi de productes, temps o serveis i un llarg etcètera d’opcions. La premissa del reduir reutilitzar i reciclar ha ultrapassat els marges d’aplicació a la gestió de residus o els consums energètics per situar-se en una escala conceptual de major abast i que suposa l’avenç i la consolidació de la idea que aquests nou models econòmics son viables i més sostenibles socialment i econòmicament.

Així a la reunió, a més a més d’analitzar les opcions per organitzar un calendari per a la celebració d’aquests mercats d’intercanvi i de segona mà amb l’horitzó posat a la primavera/estiu  del 2013, es debatrà sobre altres opcions com l’organització de jornades de consum responsable amb un programa d’activitats al voltant dels moviments vinculats a aquests nous models d’economia social i solidària.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local