Contra l'atur

Vilafranca, inclusió, un novedós programa adreçat a famílies sense ingressos

El programa, que donarà feina i formació a 90 famílies en risc d’exclusió, suposarà una inversió d’un milió d’euros durant 3 anys

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès aposta per un novedós programa de suport a les famílies que no disposen de cap font d’ingrés econòmic, amb l’objectiu d’afavorir la reinserció en el mercat laboral de les persones que les sustenten. L’equip de Govern encapçalat per l’Aldalde Pere Regull ha presentat avui en roda de premsa el projecte “Vilafranca, inclusió”, que demà rebrà un impuls definitiu amb la presentació al Ple d’una modificació de pressupost que permetrà dotar les partides pressupostàries per al seu finançament.

“Vilafranca, inclusió” és una proposta amb un format únic a Catalunya, ja que a més d’oferir feina i formació als beneficiaris del programa, es planteja com una acció global a llarg termini, que ha de facilitar la reincorporació en el sistema laboral de persones en risc d’exclusió. El programa d’iniciativa local, que suposarà la inversió de més d’un milió d’euros, té una durada de 3 anys i beneficiarà 90 famílies de Vilafranca (30 cada any), amb un format innovador que amplia les fórmules d’ajut: feina durant 12 mesos a través de plans d’ocupació, acompanyament de formació professional, formació en competències bàsiques a l’entorn familiar i guiatge en la recerca de feina, entre d’altres.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha comentat que amb aquest programa es vol fer front a “un dels problemes més greus que hi ha actualment, la desocupació i l’existència de famílies que no tenen cap tipus d’ingrés”. Regull ha comentat que l’Ajuntament de Vilafranca fa dos anys que treballa per donar una solució a aquestes famílies i “Vilafranca, inclusió” els ha d’oferir la formació i eines necessàries per a la recerca de feina. L’alcalde ha afegit que el fet d’ampliar la durada dels plans d’ocupació de 6 a 12 mesos, garanteix que puguin beneficiar-se posteriorment del subsidi d’atur. El primer tinent d’Alcalde, Francisco Romero, afegia que aquesta és una aposta pionera, perquè no depèn de les inversions d’altres administracions: “L’Ajuntament de Vilafranca pot assumir el programa, gràcies a la situació de sanejament econòmic”.

El Ple de demà dimarts ha d’aprovar una modificació de pressupost, amb una partida inicial de 200.000 euros. Aquesta quantitat s’anirà incrementant fins arribar al milió d’euros que s’ha calculat per als 3 anys del programa: 609.000 euros per fer front als sous i 450.000 euros en concepte de formació. El programa compta amb el suport de Càritas, que liderarà la formació i guiatge de recerca de feina, i de la cooperativa d’inserció laboral Nou Set, a través de la qual es faran les contractacions. Els plans d’ocupació que s’oferiran seran d’interès públic com la rehabilitació d’habitatges i d’equipaments per a ús social, el suport a la neteja i manteniment d’edificis municipals o les tasques de desbrossament de marges.

La detecció de famílies beneficiàries del programa es farà a través del CRIT (Centre Municipal de Recursos per a la Inclusió i el Treball), un dispositiu orientat a la millora de l’atenció de persones en risc d’exclusió social, impulsat fa dos anys des dels departaments de Serveis Socials i Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local