IMET

Vilanova imparteix el curs d'auxiliar de forn i brioxeria del programa Joves per l'Ocupació

Una quinzena de nois i noies obtenen formació teòrico-pràctica per poder treballar al sector de l'elaboració i la venda de pa

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Joves d'entre 16 i 25 anys a l'atur estan realitzant des de mitjans del mes de març el curs d'auxiliar de forn i brioxeria del programa del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) 'Joves per l'Ocupació'.

Aquest curs està impartit per l'Institut Municipal d'Educació i Treball de l'IMET i s'adreça a joves aturats sense formació prèvia, als quals a més de la formació específica teòrico-pràctica per poder accedir a un lloc de treball, també se'ls fa un seguiment personalitzat, mitjançant tutories individuals i acompanyament en el procés de la cerca de feina posterior a la realització del curs.

El programa formatiu inclou aspectes com l'emmagatzematge i operacions auxiliars de forn i brioxeria; l'elaboració de productes de pa i de brioxeria; la decoració i elaboracions complementàries de cremes amb ou; farcits i cobertes; l'envasat, l'embalatge i l'exposició de productes en els punts de venda. A més, també es van impartir mòduls formatius d'higiene alimentària en un obrador i d'atenció al client, venda de productes i degustació.

Dies enrere, la regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va visitar els alumnes del curs a l'obrador Ballart on la quinzena de joves que fan aquest curs, realitzen la formació pràctica. Ariadna Llorens va destacar la col·laboració dels professionals de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa "en alguns casos cedint la instal·lació, com és el cas de Josep Ballart i en d'altres impartint les matèries específiques com és el cas del forner Jordi Morera i l'empresària Susanna Villagrassa, que s'han encarregat dels diferents mòduls formatius del programa". El president del Gremi de Flequers de la província de Barcelona, Andreu Llargués va aprofitar que era a la ciutat per saludar aquests joves aprenents de flequers i animar-los a fer de l'elaboració del pa la manera de guanyar-se la vida. Segons Andreu Llargués "és un sector que també pateix la crisi i que ha de tendir cap a la renovació i especialització".

Des de l'IMET es treballa amb aquest grup d'alumnes en sessions de tutoria i se'ls ofereix la possibilitat d'obtenir el graduat en ESO a través de l'Institut Obert de Catalunya. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local