Congrés de Fires de Catalunya

Gay de Liébana: 'Abans de 2 anys rescataran Espanya, França i Itàlia'

Vilafranca del Penedès ha estat escenari de la gran cita anual dels professionals de les fires catalanes

FEFIC. Gay de Liébana al Congrés de Fires de Catalunya celebrat a Vilafranca

FEFIC. Gay de Liébana al Congrés de Fires de Catalunya celebrat a Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest any els Congrés de les Fires de Catalunya arriba a la vintena edició (20 anys de Congressos) i justament per celebrar aquesta fita s'ha volgut incorporar com a lema del Congrés: les fires com a dinamitzador econòmic local. Amb aquest lema es vol destacar la importància de la celebració d’una fira per a la ciutat, per el poble que l’acull, i més enllà del seu impacte econòmic, dels seus beneficis a l’entorn immediat, fent poble, ciutat, comarca i país.

En aquest primer dia de Congrés el president de la Federació de Fires de Catalunya, Ramon Ferrando (director de Fira de Tortosa) ha volgut relacionar el concepte dels 20 anys, amb el lema del Congrés perquè les fires sempre han estat impulsores dels pobles i ciutats de Catalunya. El president de la FEFIC ha valorat també les xifres positives presentades per la Generalitat al Congrés: un incremenet del 8'2 per cent de fires respecte de l'any anterior. "Aquest increment avala la importància de les fires com a dinamitzador econòmic local i s'ha de valorar el 8'2 per cent d'increment de fires respecte de l'any anterior gràcies a l'esforç que fan tots els organitzadors firals en mantenir i augmentar el nombre de fires, ja que saben que en aquests moments són especialment cabdals en el món econòmic català. Són aparadors imprescindibles en plena crisi, i un bon indicador en un moment molt trascendent pel país" ha dit
Ramon Ferrando.

Les xifres que ha presentat el Departament d'Empresa i Ocupació parlen que Catalunya acollirà més de 449 activitats firals, un 8,2% més que al 2013. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha avançat avui les xifres del nou calendari firal coincidint amb la inauguració de la 20a. edició de Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra avui i demà a Vilafranca del Penedès. D’acord amb les dades facilitades pels diferents organitzadors firals, d’aquestes 449 fires, 408 són d’àmbit català, comarcal o local i, un total de 41 fires corresponen a l’àmbit internacional i estatal.

Un total de 241 municipis catalans realitzaran activitats firals. Per demarcacions, les comarques de Barcelona són les que acolliran el major nombre de fires, concentrant gairebé la meitat de les activitats: 194 (43,21%) del total. Les comarques gironines comptaran amb 95 fires ( 21,16%); les comarques de Lleida 89 (19,82%) i, la demarcació de Tarragona acollirà un total de 71 esdeveniments firals (16,26%). Aquests 20 anys de Congressos de Fires de Catalunya valoritzen Tortosa que va ser la seu de la primera edició el 1994, un any abans de la fundació de la Federació de Fires de Catalunya el 1995.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya; Mª Dolors Rius, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès; Josep Mª Recasens, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya i Ramon Ferrando, president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC).

El Congrés compta amb la participació de ponents i moderadors de renom com ara l’economista José Mª. Gay de Liébana que ha protagonitzat la conferència inaugural, l’emprenedor i comunicador Pau Garcia-Milà entre d'altres. Gay de Liébana va ser un dels pocs a parlar del “rescat financer”. Actualment col·labora al programa de tertúlies “La Sexta Noche” de la Sexta TV. La conferència que ha pronunciat ha estat “L’impacte de les fires al món local” que ha tingut l’honor de ser la conferència inaugural.

En aquesta conferència, Gay de Lièbana ha pronosticat que en 2 anys serà inevitable el rescat de l'Estat Espanyol, França i Itàlia, encara que preveu que serà a finals del 2014 quan es podran començar a veure indicis reals de recuperació. Pau Garcia-Milà parlarà demà de que “No hi ha mal lloc per emprendre”. Creador del “eyeOS” als 17 anys, convertit 5 anys després en el projecte de software lliure mésgran fet des del nostre país, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Comunicació 2009 i el Premi dels Prínceps d’Astúries i de Girona “IMPUL SA Empresa 2010”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local