Node Garraf. El futur dels polígons dactivitat econòmica, a debat
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
27-03-2014 09:57
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Les instal•lacions de la UPC de Vilanova i la Geltrú, van acollir divendres passat la jornada de Els PAE com una eina per a la competitivitat de les empreses del Garraf, organitzades per Node Garraf, Agència de Desenvolupament, que treballa entre d’altres per la dinamització territorial i el suport al teixit empresarial de la comarca.
La jornada ha comptat amb la presència de diversos ponents, que van transmetre als assistents aquells aspectes vinculats a la competitivitat dels PAE i la situació a la comarca del Garraf. En concret, es va parlar de les TIC com a recurs estratègic per la competitivitat i la infraestructura de fibra òptica a càrrec de Cèsar Alejandre de l’empresa Anxanet, del networking professional a càrrec de Juan José Villalobos de Getting Contacts i de la realitat i situació actual dels PAE del Garraf, actius, necessitats i projecció a càrrec de Rafel Florenciano director de Node Garraf.
La ponència central de la jornada es va centrar en els Ecosistemes innovadors i Polígons d’Activitat Econòmica que va dur a terme el Dr. Miquel Barceló president executiu de Innopro que va defensar la integració en les xarxes urbanes de totes aquelles activitats econòmiques que es caracteritzen per ser pròpies d’una era que ja és post industrial i que són compatibles amb les ciutats i nuclis urbans.
La jornada va finalitzar amb la taula de conclusions i posta en comú moderada pel Sr. Francesc Ribera de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) on es va constatar la necessitat de ser proactius en la dinamització dels espais vinculats a l’activitat econòmica del Garraf que tot i estat composat per 18 espais diferents, representen un continu espai físic molt proper a la conurbació urbana, factor que es va defensar com una eina de competitivitat.
Un dels factors a millorar és l’ocupació que amb les seves 376Ha de superfície només té un 53% està ocupat per empreses i la poca relació entre les empreses ubicades en aquest espais i d’altres properes no vinculats formalment en els PAE com són el port, els tallers Renfe i les zones comercials urbanes.
Finalment es va constatar la necessitat d’obrir noves dinàmiques que impliquin a les empreses, les universitats i les administracions públiques locals, per determinar estratègies comunes i avançar en el coneixement de les indústries i empreses de serveis instal•lats en el Polígons del Garraf i provocar, a partir d’aquest coneixement, col•laboracions entre empreses i entre agents implicats en el desenvolupament econòmic del Garraf.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!