II Concurs fotografia

Els comerços i els oficis de Ribes, al segon concurs de fotografia Jaume Gómez

Les obres es poden presentar fins el proper 13 de maig i han de ser sobre qualsevol aspecte dels oficis i comerços de Ribes

Redacció Sant Pere de Ribes 05-05-2014 20:20 Lectures 1580

Arxivat a:

La primera edició del concurs de fotografia Jaume Gómez, celebrada l’any passat, va ser catalogada pels seus organitzadors d’èxit rotund de participació. I és que s’hi va presentar un total de 36 persones amb 86 instantànies d’una gran qualitat, creativitat i sensibilitat úniques. A més a més, a nivell comercial, va ser molt positiva la col•laboració d’una seixantena d’establiments del municipi amb l’exposició itinerant que van muntar als seus aparadors.

En quant a les bases del concurs, cal recordar que el tema sobre el que han de versar els treballs és qualsevol aspecte al voltant dels oficis i comerços de Ribes, sempre i quan, per exemple, no suposi la difusió de valors negatius com ara la xenofòbia o l’incivisme. El format de les obres ha de ser en horitzontal, amb una mida mínima de 18x24cm i màxima de 25x35cm i han d’anar muntades sobre un suport rígid de màxim de 30x40cm, amb el títol de la fotografia. Les instantànies seran en blanc i negre, manipulables i editables. Els treballs es presentaran dins d’un sobre, abans de les 20h del dia 13 de maig als comerços de Fem Ribes (Ca la Inés, ctra. Sitges, 45), SP Assessoria (c/Jaume Balmes, 70-72), Cafès Tes la Riera (plaça de la Vila, 8), cafeteria bar La Rambla (c/ Torreta, 30/rambla Carç) i La Trobada (c/Lluís Companys, 64). Al sobre cal indicar II Concurs de fotografia Jaume Gómez 2014. Per a més informació, les bases completes es poden consultar a http://www.santperederibes.org/canals/cultura/cultura_home.jsp?lan=003&id=002022000.

El veredicte del jurat es farà públic el diumenge 1 de juny a les 13h, a la sala llarga dels Xulius. A partir d’aquell dia i fins el 15 de juny s’exposaran en aquesta mateixa entitat de Ribes. Del 16 al 20 de juny, es podran veure al bar del Ger, i a partir del 7 de juliol, als aparadors dels comerços de Ribes associats. La persona guanyadora obtindrà com a premi la publicació de la seva fotografia a la portada del calendari Fem Ribes 2015, l’import de 200 euros en metàl•lic i el muntatge d’una mostra individual coincidint amb la celebració del III Concurs de fotografia Jaume Gómez el maig de l’any vinent. Precisament, el passat 25 d’abril es va inaugurar a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes l’exposició de Xavier Saumell, primer guanyador de 2013, amb el nom d’”Inspirat en Jaume Gómez” que estarà oberta fins el proper 10 de maig.

Jaume Gómez

Jaume Gómez, fotògraf i professor de català, va estar molt vinculat a les entitats ribetanes. Com a poeta guanyà el 1r premi del certamen literari Flor Natural del 1945.

L’any 1944 s’introdueix en l’art de la fotografia i els primers anys es dedica a fotografiar, bàsicament, els seus amics. És a partir del 1950 que en Jaume esdevé el fotògraf del poble. Plasma el pas de la vida amb les seves tradicions, l’equilibri entre home i entorn, les tasques quotidianes, el canvi de les estacions, ... . Són fotografies fidels de la realitat però amb una recerca estètica de caire poètic i romàntic.
 


Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No