57a edició

Sitges i Barcelona escalfen motors per començar el Ral·li Internacional de Cotxes d'Època

El recorregut entre Barcelona i Sitges es durà a terme per l'autovia C-31 fins a la població de Castelldefels i per la carretera de les costes del Garraf

Redacció Sitges 18-03-2015 17:23 Lectures 2375

Arxivat a:

Aquest dissabte 21 i diumenge 22 de març tindrà lloc un dels esdeveniments més emblemàtics del motor clàssic, i que compta amb més de 50 anys d'història, la 57ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges, organitzada per Foment de Sitges, l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, l'Ajuntament de Sitges i l'Ajuntament de Barcelona. La cursa compta amb la participació de més d'una seixantena de vehicles fabricats amb anterioritat a 1928, i provinents de diferents punts del territori espanyol i europeu. El Ral·li, patrocinat per l'Illa Diagonal i Cerveses Moritz es disputarà el diumenge 22 de març, i quedarà emmarcat en un autèntic cap de setmana del motor, gràcies a les noves activitats paral·leles que es duran a terme durant la jornada dissabte i diumenge a Sitges, pensades per a tots els públics, i que volen donar un nou impuls a aquest esdeveniment.

Les activitats començaran dissabte 21. A partir de les 10.00 hores, tots els participants del Ral·li arribaran amb els seus cotxes clàssics a l'Avinguda Diagonal de Barcelona, davant del centre comercial l'Illa Diagonal, per passar el procés de verificació dels cotxes d'acord amb la normativa per poder concursar. Tots els autos quedaran concentrats en aquest punt de la ciutat comtal fins a les 17.00 hores.

El vestíbul de l'Illa Diagonal també acull des del passat 2 de març i fins a aquest mateix dissabte, una exposició de cotxes i motocicletes antigues, autèntiques peces de museu.

El diumenge 22 de març la Plaça Sant Jaume de Barcelona es vestirà d'època, per donar el punt de sortida a la 57ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona - Sitges, una caravana de clàssics plena de bellesa i d'història. Els vehicles participants, que començaran a arribar a la plaça a partir de les 8.30 hores, iniciaran el trajecte de 40 quilòmetres cap a Sitges a les 10.30 hores. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, seran els encarregats de donar el tret de sortida a la prova, acompanyats del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sitges, Ignasi Garrigó, de la presidenta de Foment de Sitges, Maria Marin, i de la Pubilla i l'Hereu de Sitges, Nadia Viana i Josep Van Gorkom. En total, seixanta-dos cotxes i setze motocicletes sortiran del centre de la plaça Sant Jaume en direcció Sitges.

El recorregut entre Barcelona i Sitges es durà a terme per l'autovia C-31 fins a la població de Castelldefels, quan els vehicles prendran la carretera de les costes del Garraf. Està previst que el primer cotxe arribi al Port d'Aiguadolç de Sitges a les 12.00 hores, punt on els cotxes es reagruparan per, tot seguit, sortir i fer recorregut cap al centre de la localitat, fins a la plaça de La Fragata, que acollirà el concurs de l'elegància. Els vehicles clàssics quedaran exposats al públic al Passeig de la Ribera fins a les 17.30 hores de la tarda. L'entrega de premis es farà a les 16.30 hores a l'Hotel Calipolis de Sitges.

Pel que fa als participants, el cotxe més antic inscrit al Ral·li és un Darracq de 1900. Així mateix, l'edició d'aquest any compta amb la participació d'una convidada especial, Magda Oranich, advocada i reconeguda tertuliana de Televisió de Catalunya i altres mitjans.

Amb l'objectiu de promoure un esdeveniment declarat d'Interès Turístic Nacional, Sitges amplia el programa festiu a dissabte, amb activitats paral·leles al Ral·li pensades per a tots els públics, com la conducció en circuit de motocicletes elèctriques per a nens i adults, o l'exposició de vehicles superesportius de luxe al Passeig de la Ribera.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No