Entrem-hi

54 empreses i entitats del Penedès han estat reconegudes pel seu compromís social

El programa Junts trenquem el cercle!, impulsat pel Grup Entrem-hi, ha permès millorar l’ocupabilitat de 144 persones, de les quals 40 s’han inserit al mercat laboral

54 empreses i entitats del Penedès han estat reconegudes pel seu compromís social. EIX

54 empreses i entitats del Penedès han estat reconegudes pel seu compromís social. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entrem-hi va celebrar el passat dijous 29 d’octubre un acte de reconeixement per a les 54 empreses i entitats del territori que col·laboren amb el programa Junts trenquem el cercle!

L’acte, que va tenir lloc a l’auditori del Vinseum, va reunir a representants de les empreses i entitats col·laboradores, participants al programa i personal tècnic. Va ser dinamitzat per Maria Batet i Vicente Javaloyes, que van reflexionar al voltant de les dificultats i les oportunitats, a partir de converses entre persones empresàries i persones en situació de vulnerabilitat social recollides en un vídeo. L’acte també va comptar amb els parlaments del director d’Entrem-hi, Juli Silvestre, de Xavier López, Director General de Cooperatives i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, de Joan Manel Montfort, tinent alcalde i coordinador de l’Àrea de de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i de Ivan Quesada, Direcció d’Area de Negoci de Caixabank. Tots els discursos van convergir vers la necessitat i l’encert d’un projecte tant innovador com Junts trenquem el cercle!. També van destacar els bons resultats aconseguits des de la posada en marxa d’aquest: 144 persones beneficiàries, 293 accions de millora de la ocupabilitat i 40 insercions al món laboral. Finalment, es va fer entrega d’un diploma a les empreses i entitats col.laboradores amb el programa Junts Trenquem el Cercle, que acreditava el seu compromís social.

El projecte Junts trenquem el cercle! neix ara fa un tres anys en un context de crisi en què un important col·lectiu de persones ha vist com empitjoren les seves possibilitats d’inserció dins el mercat laboral i la societat. Fruit d’aquesta problemàtica es va dissenyar un programa que permet millorar les capacitats professionals de les persones, gràcies a un fons econòmic creat mitjançant petites aportacions d’origen privat que ajuden a cobrir els costos dels processos d’inserció. El programa ha rebut diferents reconeixements, entre els quals destaca el Premi Piñol 2013 a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur i el Premi Adepg 2015 en l’àmbit del compromís social.

El Grup Entrem-hi, format per Nou Verd i Nou Set, fa 20 anys que desenvolupa activitats econòmiques i projectes sociolaborals que permeten millorar la qualitat de vida de les persones en situació o risc d’exclusió social, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials i econòmics del territori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local