Conflicte Laboral

Mahle, condemnada a pagar els salaris endarrerits de tres treballadors subcontractats

L'empresa multinacional amb seu a Vilanova haurà d'abonar per 'responsabilitat subsidiària' d'impagament de les tres últimes nòmines (d'uns 830 euros)

Imatge d'una de les dues seus de Mahle a Vilanova i la Geltrú. EIX

Imatge d'una de les dues seus de Mahle a Vilanova i la Geltrú. EIX

El Jutjat del Social nº 17 de Barcelona ha condemnat l'empresa multinacional Mahle S.A., amb seu a Vilanova i Geltrú, a abonar per responsabilitat subsidiària l'impagament dels salaris dels treballadors de la subcontracta Control Service VS94 S.L. Segons ha explicat Juan Francisco Márquez Fernández, Secretari General d'Intersindical Stsp i Serveis Catalunya, Mahle haurà de pagar les tres últimes nòmines, d'uns 830 euros cadascuna: "cobraran tres dels vuits treballadors afectats per aquesta situació, que són els que van decidir denunciar les dues empreses".

Els fets es remunten al febrer de 2015, quan l'empresa Mahle, coneixedora dels endarreriments repetitius en els pagaments dels salaris als empleats subcontractats de l'empresa Control Service VS94, decideix finalitzar el contracte de l'empresa subcontractada i subscriure un contracte nou amb l'empresa Diswork S.L. del grup IMAN. Els empleats de l'anterior subcontracta es van quedar sense feina, ja que les empreses del grup IMAN van al·legar que no era problema seu la situació laboral dels empleats de l'anterior subcontracta.

Aquesta situació va dur els empleats de l'empresa cessant a demandar l'empresa Control Services VS94, qui actualment es troba en concurs de creditors, les empreses adjudicatàries Diswork S.L i Iman Corporation i a Mahle S.A., per la seva responsabilitat subsidiària en l'impagament de salaris. Finalment la multinacional amb seu a Vilanova i la Geltrú ha estat condemnada pel jutge del Social de Barcelona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!