Segona Pasqua

Festiu aquest dilluns a Catalunya per un Onze de Setembre que enguany cau en diumenge

El calendari laboral fixa enguany la segona Pasqua com a festiu autonòmic, fet que no es repetirà l'any vinent

ACN Barcelona 16-05-2016 11:36 Lectures 6013

Arxivat a:

Calendari. EIX

Calendari. EIX

Dia festiu a tot Catalunya aquest dilluns 16 de maig, considerada 'Segona Pasqua' o 'Pasqua Florida'. El motiu és que l'Onze de Setembre cau enguany en diumenge i, per tant, aquest dia de festa es "perdrà". Aquesta peculiaritat en el calendari laboral del 2016 que elabora la direcció general de Treball i que es publica al BOE no es repetirà l'any vinent, ja que la Diada de Catalunya serà dilluns i seran els municipis els qui decidiran si la Segona Pasqua és dia laborable o no. Es dóna el cas que l'1 de maig, dia del Treballador, ha caigut també en diumenge, fet que es repetirà el dia de Nadal, el 25 de desembre. Tanmateix, es preveu un 'macropont' per la Puríssima, ja que el dia de la Constitució cau enguany en dimarts, i la Puríssima, el 8 de desembre, en dijous.

Els pròxims festius que es faran a Catalunya seran Sant Joan (24 de juny, divendres); l'Assumpció (15 d'agost, dilluns); el 12 d'Octubre (dimecres) i Tots Sants, l'1 de novembre, que pot obrir la porta a un 'pont' de quatre dies (per ser en dimarts) i celebrar així una llarga Castanyada. Res a veure, però, amb el que arribarà al desembre abans de les festes de Nadal: el dimarts 6 de desembre és festiu per l'aniversari de la Constitució i també ho és el 8 de desembre per ser la Puríssima, dijous. Una possibilitat de fer una setmana sencera de vacances els qui puguin agafar-se seguits el dilluns 5, dimecres 7 i divendres 9.

Es dóna el cas, però, que el dia de Nadal serà en diumenge enguany com també ho serà el primer dia del 2017. Es perden així uns "festius' que fa un temps el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, va intentar traslladar, sense èxit, als dilluns. Per circumstàncies diferents, aquest dilluns 16 de maig és també festiu a la ciutat de Madrid per les festes patronals de San Isidro, tot i que a la resta de la comunitat autònoma avui és un dia laborable.

Un 2017 amb 15 festius

Un total de 12 dies festius formen el calendari laboral d'aquest 2016 a Catalunya. Passaran a ser 15 l'any vinent, tretze de "caràcter general" i dos locals que decideix cada municipi. Hi haurà un dia de festa "recuperable" que les empreses hauran de decidir entre Reis (divendres), Sant Joan (dissabte) i Sant Esteve (dimarts). La Setmana Santa serà una mica més tardana que enguany i s'haurà d'esperar fins a mitjans d'abril; Divendres Sant serà el 14 d'abril i Dilluns de Pasqua, el 17 d'abril. Pel que fa al pont de la Puríssima, es reduirà un parell de dies per ser el dia 6 de desembre un dimecres, i perquè la Puríssima caurà en divendres. S'esperen, però, caps de setmana "llargs' perquè l'1 de maig, dia del Treball, i l'Onze de Setembre del 2017 cauen en dilluns.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament