Mostra multisectorial

Èxit del Vade Fires de Canyelles, una mostra que té com a eix vertebrador la gastronomia

Enguany hi havia 70 parades, tres vegades més que l’any anterior, centrades en sectors com l’art o el motor

Meritxell Bayarri Canyelles 16-05-2016 21:26 Lectures 2158

Arxivat a:

Vade Fires de Canyelles. Meritxell Bayarri

Vade Fires de Canyelles. Meritxell Bayarri

A partir d'un nexe d'unió com és el menjar de qualitat, aquest cap de setmana s'ha celebrat la 3a edició del Vade Fires de Canyelles, una mostra multisectorial que se centra principalment en la gastronomia, el motor i l'art. Segons fonts de l'Ajuntament, unes 12.000 persones han passejat aquests dies pels carrers del municipi per comprar productes artesans i gaudir de les activitats que s'hi han programat. La fira cada any creix i això ho demostren les dades, si l'any passat hi havia 25 parades, en aquesta edició se n'han col·locat 70. L'alcaldessa de la població, Rosa Huguet, explica que l'objectiu de la mostra és donar a conèixer les empreses i entitats que hi ha al territori.

A primera hora del matí del diumenge, a la pista del Casal, els restaurants i les associacions ja estaven preparant la Cargolada Popular. Cuinar aquest plat per la Fira de Sant Ponç s'ha convertit en una tradició i cada any el municipi nomena un Cargolaire d'Honor. En l'edició d'enguany, Jordi Ribes ha rebut aquesta distinció. Ell és divulgador dels caragols a la ciutat de Barcelona i fa 12 anys va crear amb uns amics l'associació el Cargol Graciós, que s'encarrega de preparar aquest àpat durant la Festa Major del barri de Gràcia. Per Ribes, cuinar i menjar caragols és ben bé una litúrgia: "És molt més que un plat i prou, és tota la festa que l'envolta", afirma.

Una dotzena de restaurants han participat aquest diumenge en la mostra gastronòmica del Vade Fires. El Grup Dona i el Grup de Savis de Canyelles també hi han estat presents, van vendre racions de menjar per recollir beneficis per una associació contra el càncer.

Una fira per difondre l'obra d'artistes novells

Des de fa 4 anys el municipi promou l’Art-Canyelles, un espai per donar a conèixer els artistes que fa relativament poc que han començat. Com explica un dels organitzadors i a la vegada regidor d'Economia i Patrimoni, Salvador Pascual, la idea és que "la gent tingui l'oportunitat d'ensenyar el que fa". L'exposició inclou uns premis que reconeixen les millors obres de la mostra, hi ha un jurat que valora les sensacions que transmeten i la seva qualitat artística. En aquesta edició, el primer guardó se l'ha endut una pintura de Sergi Mestres, en segon lloc ha quedat una escultura de Cesc Barceló i, finalment, el tercer premi l'ha obtingut un quadre de Josep Gómez.

Paral·lelament a l'exposició, Canyelles també organitza, des de fa 5 anys, un concurs d'invents que té com a objectiu promoure la creativitat dels infants i els adults. En aquesta edició s'hi han presentat una desena d'invents entre els quals es pot trobar: un mecanisme per encendre un fluorescent amb una pila sense la necessitat d'emprar una tensió de 220 volts, una catifa que seca els peus quan surts del bany o un aparcament per a patinets fet amb materials reciclats.

Baixada d'andròmines i mostra de cotxes clàssics

Com a novetat d'enguany, en la fira de Canyelles s'ha recuperat la Baixada d'Andròmines. "Retrobem una festa que ja s'havia fet i que s’han encarregat d’organitzar els membres del Club Motor de Canyelles", explica l'alcaldessa, Rosa Huguet. La cursa va començar a les 4 de la tarda del diumenge i la seva celebració dóna l'oportunitat de participar l'any vinent en el campionat de Catalunya d'aquesta disciplina.

D'altra banda, un dels incondicionals del Vade Fires és l'exposició de cotxes antics. Des de fa 8 anys, l'associació Amics dels Clàssics exhibeix vehicles de més de 25 anys en la Fira del Motor. Fins a 35 cotxes de diferents èpoques es van poder veure en la mostra de Canyelles aquest diumenge. Els que més van destacar van ser un Seat 1500 i un Plymouth Barracuda, tots dos de mitjan dels anys 70. Seguint amb els automòbils, en la fira també hi va assistir l'associació Convoy de Vallirana, especialitzada en vehicles clàssics militars i d'emergències. Els seus socis van exposar un camió de bombers de Jaén construït l'any 1983.

Al llarg d'aquesta 3a edició, el Vade Fires s'ha convertit una mostra multisectorial que es va consolidant cada cop més al municipi: ha crescut en nombre de visitants i de parades. A partir d'un eix vertebrador com és la gastronomia, Canyelles ha rebut moltes persones aquest passat diumenge. Totes elles han assistit a la fira per gaudir de diferents aficions com l'art, la jardineria o el motor i, a més, han compartit un gran àpat en la Cargolada Popular. Tal com explica l’alcaldessa, “el municipi té molts restaurants i botigues on es fa i es ven menjar de qualitat”, i afegeix que Canyelles també “és un poble molt viu” que organitza un gran nombre d’activitats esportives.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament