25% de locals en desús

Sant Sadurní té una assignatura pendent amb els locals comercials tancats

Els carrers Sant Antoni i Montserrat i la pròpia plaça de l'Ajuntament són algunes dels eixos que més pateixes aquesta situació

Ramon Filella Sant Sadurní d'Anoia 17-10-2016 21:49 Lectures 3883
Sant Sadurní té una assignatura pendent amb els locals comercials tancats. Ramon Filella

Sant Sadurní té una assignatura pendent amb els locals comercials tancats. Ramon Filella

Diversos carrers del centre històric de Sant Sadurní concentren un gran número de locals comercials tancats, un problema que el municipi arrossega des de fa temps però que podria arribar a cronificar-se si no es troba una solució a curt i mitjà termini. Sant Antoni, Montserrat, Doctor Escayola i, fins i tot, Raval són alguns dels principals vials afectats per aquesta situació que repercuteix tant a l'activitat econòmica com a la mateixa imatge de Sant Sadurní que està treballant per a convertir-se en un referent turístic.

Els carrers Sant Antoni i Montserrat, ubicats al voltant de la Plaça de l'Ajuntament, són, potser, els dos vials que més pateixen aquest fenòmen que va esclatar amb tota la seva força durant els anys més durs de la crisi econòmica. De totes maneres, a la pròpia Plaça de l'Ajuntament hi ha tres locals sense cap mena d'activitat i al carrer Doctor Escayola, que forma part de l'eix comercial principal del municipi, uns altres cinc. Al voltant d'un 25 per cent de locals del Centre està en desús.

L'objectiu de treure grisor

Des de l'Ajuntament s'ha dut a terme en els últims mesos un cens de locals comercials tancats i s'estan fomentant acords amb els propietaris per a, com a mínim, reutilitzar els aparadors per a altres usos i evitar així transmetre un cert aire d'abandonament. Un d'aquests aparadors reutilitzats es pot veure, per exemple, al mateix carrer Doctor Escayola. Malgrat tot, hi ha zones que presenten una imatge empobrida amb locals que acumulen anys sense cap activitat concreta. Fins i tot en trams de la Rambla de la Generalitat també hi ha diferents locals tancats, alguns d'ells de molta superficie construida.

A Sant Sadurní contrasta el fet que mentres que la indústria del cava ha superat força bé el periode de crisi econòmica, l'oferta comercial ha patit un retrocés en els anys de menor consum de les famílies. L'aposta de l'Ajuntament per a treure grisor del municipi i potenciar el seu vessant més turístic topa frontalment, de moment, amb aquesta problemàtica.

En els últims mesos, a més, també s'han afegit al llistat alguns locals que ocupaven entitats bancàries que, fruit de les diverses fusions que s'han produit en el sector, han acabat tancant. Aquesta circumstància és ben visible al darrer tram del carrer Doctor Escayola o al primer de l'emblemàtic carrer del Raval. Tot plegat converteix la recuperació d'aquests espais en un repte de primer nivell per al futur de Sant Sadurní d'Anoia.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No