Els seus drets en joc

Creu Roja preveu repartir joguines a més de 25.500 nens arreu de Catalunya aquest Nadal

L'entitat calcula que per cobrir aquesta demanda necessita recollir 70.000 joguines fins al 3 de gener

ACN Barcelona 02-12-2016 15:59 Lectures 3725
Creu Roja preveu repartir joguines a més de 25.500 nens arreu de Catalunya aquest Nadal. EIX

Creu Roja preveu repartir joguines a més de 25.500 nens arreu de Catalunya aquest Nadal. EIX

Creu Roja Joventut ha presentat aquest divendres la 24a campanya de joguines per aquest Nadal a la seu de la institució humanitària a Catalunya. Sota el lema, 'Els seus drets en joc', la campanya arrenca amb la previsió de repartir joguines a 25.558 infants en situació de vulnerabilitat arreu de Catalunya, segons ha indicat l'entitat. Per cobrir aquesta demanda, Creu Roja ha apuntat que necessita recollir 70.000 joguines fins al 3 de gener. La iniciativa es durà a terme en més de 400 municipis catalans, gràcies a més de 1.500 voluntaris de l'entitat.

Creu Roja ha indicat que les joguines no han de ser sexistes, ni bèl·liques i han de promoure el joc cooperatiu. També es demana que siguin joguines joves perquè tots els infants "tenen dret a estrenar una joguina sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies".

Catalunya concentra més del 40% dels infants beneficiaris de la campanya arreu de l'Estat per la llarga tradició d'aquesta campanya a Catalunya. Arreu de l'Estat, aquesta serà la tercera edició de la campanya, durant la qual s'espera arribar a prop de 60.000 nens.

La presentació de la campanya de joguines ha anat a càrrec dels presidents de la Creu Roja a Catalunya i a la demarcació de Barcelona, Antoni Aguilera i Josep Quitet, i de la directora de Creu Roja Joventut a Catalunya, Rosa Alcalà. Els han acompanyat també el president estatal de la Creu Roja, Javier Senent, i la consellera de la Presidència, Neus Munté. La Generalitat de Catalunya és una de les institucions col·laboradores d'aquesta campanya.

Creu Roja ha destacat que l'objectiu d'aquesta edició és mantenir el nombre d'infants a què va arribar la campanya de joguines durant les passades festes. Durant la temporada 2015-2016, un total de 25.244 infants van rebre joguines de la mà de Creu Roja, mentre que, durant aquestes festes, s'espera arribar a 25.558. La previsió s'ha realitzat tenint en compte la demanda que tenen les diferents assemblees locals i comarcals de la institució humanitària que participen en la campanya, en molts casos de famílies derivades pels serveis socials de cada localitat.

S'habilitaran diferents punts arreu de Catalunya per a la recollida, que comptarà amb la participació de prop de 1.500 voluntaris de Creu Roja a més de 400 municipis d'arreu del territori català.

A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, l'entitat també fa una crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida, entre d'altres.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No