Fires dels Enamorats

Les Fires de Maig 2018 es presenten amb 3 dies plens d’activitats per a tots els públics

La conferència inaugural, divendres 18 de maig a les 9.30h, anirà a càrrec de l’economista Miquel Puig que parlarà de “L’economia en un moment extraordinari”

Redacció Vilafranca del Penedès 09-05-2018 12:57 Lectures 1420
Les Fires de Maig 2018 es presenten amb 3 dies plens d’activitats per a tots els públics. Ajuntament de Vilafranca

Les Fires de Maig 2018 es presenten amb 3 dies plens d’activitats per a tots els públics. Ajuntament de Vilafranca

El cap de setmana del 18, 19 i 20 de maig, Vilafranca del Penedès viurà una nova edició de les centenàries Fires i Festes de Maig, anomenades també Fires dels Enamorats. La presentació de la convocatòria d’aquest any s’ha fet aquesta setmana, amb la presència de l’alcalde vilafranquí, Pere Regull; del regidor de Promoció econòmica, Joan Manel Montfort, i representants de la Comissió de Fires. Destaquen la fidelització a la fira,  amb un 81% dels expositors de la comarca de l’Alt Penedès, prop de tres quartes parts ja han participat en edicions anteriors de la fira.

Les Fires de Maig de Vilafranca són una mostra multisectorial de referència a Catalunya, amb la presència de 130 expositors de diferents àmbits com l’automoció (32%), la maquinària agrícola (9%), el comerç i serveis (42%) i el teixit associatiu (9%). El món del vi i la gastronomia (8%) també hi seran presents en una fira que és un gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori. Montfort indicava que “creiem que les Fires seran exitoses pel nombre d’expositors i per la bona rebuda que estem tenint” i, en la mateixa línia, l’alcalde Pere Regull afegia que “les fires encara són útils, perquè es mantenen com el gran aparador de Vilafranca i la comarca. Generen moviment econòmic i atrauen públic”.

3 dies d’activitats per a tots els públics

Les Fires i Festes de Maig completen la seva oferta amb un programa d’activitats paral·leles com les Jornades Empresarials, el Laboratori d’innovació ciutadana que reflexionarà a l’entorn de l’enoturisme o l’espai Demo, que aquest any s’ubica dins del recinte firal amb un total de 22 xerrades i presentacions programades.

Per als més petits, es disposa de nou l’Espai Jugafira, amb tallers gratuïts guiats per monitors del Casal de Vilafranca, ubicat a la zona entre pavellons, i l’Espai menuts per a infants de menys de 6 anys. El Capità Vitamines també tindrà estand a les Fires i es preveuen diverses activitats proposades pels expositors, organitzades al seu estand, i que es poden consultar al programa, disponible al web http://firesdemaig.vilafranca.cat.

Conferència d’inauguració

La inauguració de les Fires i Festes de Maig serà el proper divendres 18 de maig, a les 11h, acabada la conferència inaugural que aquest any pronunciarà l’economista Miquel Puig. Puig parlarà de L’economia en un moment extraordinari a les 9.30h a l’Auditori Municipal de Vilafranca. L’entrada és gratuïta, amb inscripció prèvia al web de les Fires de Maig.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No