Fira de Novembre

L'Agenda 21 escolar estrena la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem' en l'obertura de la Fira de Novembre

La consellera d'Empresa, Àngels Chacon, va ser l'encarregada d'inaugurar divendres al matí la mostra multisectorial de Vilanova

La consellera d'Empresa, Àngels Chacon, va ser l'encarregada d'inaugurar divendres al matí la mostra multisectorial de Vilanova. Ajuntament de Vilanov

La consellera d'Empresa, Àngels Chacon, va ser l'encarregada d'inaugurar divendres al matí la mostra multisectorial de Vilanova. Ajuntament de Vilanov

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Agenda 21 escolar ha estrenat la cançó 'Cantem, Conversem, Reciclem' en l'obertura de la Fira de Novembre. Ha estat aquest divendres al matí, coincidint amb la inauguració oficial de la mostra multisectorial, que enguany ha anat a càrrec de la consellera d'Empesa, Àngels Chacon. La Consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, va ser l'encarregada de donar el tret de sortida a una nova edició de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú. La consellera va estar acompanyada per l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i per diferents regidors del govern i de l'oposició. Neus Lloveras va voler agrair la presència de la consellera a l'acte i va afirmar que la Fira "és l'esdeveniment econòmic més important de la ciutat, i és un gran aparador de Vilanova i la Geltrú, una ciutat mitjana catalana, gran, amb una gran diversitat econòmica i per tant aquesta fira multisectorial es una bona manera d'explicar el que som."

L'alcaldessa també va voler destacar un dels canvis que s'han produït a l'edició d'enguany, com és el fet de la nova distribució d'estands i continguts a la plaça de la Vila. "Hem volgut donar una centralitat per a que es vegin a la plaça de la Vila tots aquells agents de l'administració, de la societat civil, o empresarial, que fan possible aquesta gran Fira de Vilanova i la Geltrú. Aquí els tenim tots representats i els hem volgut visitar conjuntament amb la consellera." En aquest sentit tant Neus Lloveras com Àngels Chacón van mostrar molt d'interès per diferents expositors que configuren la proposta de La Factoria, on la Federació d'Empresaris del Gran Penedès mostra la part més industrial dels seus socis.

Per la seva banda, el regidor de Promoció de Ciutat, Jordi Medina, va voler ensenyar l'estand institucional que enguany mostra la nova marca turística de la ciutat, i també el nou plànol – guia turística que es repartirà durant la fira. La creació i l'arrelament d'una marca turística és un dels grans objectius del Pla de Màrqueting Turístic 2017 – 2020 de Vilanova i la Geltrú
Àngels Chacón va afirmar que la Fira de Novembre "és un aparador amb el que ja hem tocat tots els temes de la conselleria: hem parlat de coneixement, amb els projectes de formació de la universitat; hem parlat d'empresa, d'energia, de turisme, de comerç... El que voldria transmetre és que hi ha molts temes a treballar territorialment amb l'Ajuntament, i agrair també que els territoris, a part de comptar amb el recolzament de la Generalitat, tinguin aquesta pro activitat a l'hora de dinamitzar l'activitat econòmica, i fer-ho amb aquesta col·laboració pública - privada que hauria d'esdevenir el paradigma del que ha de ser el desenvolupament econòmic de Catalunya."

Cantem, Conversem, Reciclem

L'estrena de la cançó ‘Cantem, Conversem, Reciclem', que ja s'ha convertit en l'emblema de l'Agenda 21 escolar, ha estat el moment culminant de l'acte de signatura del compromís dels centres educatius de Vilanova i la Geltrú amb l'Agenda 21 escolar. Es tracta d'una cançó musicada per l'alumnat de l'escola de música Freqüències a partir de la lletra de l'alumnat de l'Institut Lluch i Rafecas, després d'un concurs en el qual hi van participar una dotzena de centres educatius de la ciutat. 

Com ja és habitual en el marc de la Fira de Novembre la Regidoria de Medi Ambient celebra un dels actes més significatius del programa Agenda 21 Escolar al parc de Baix-a-Mar. Amb els 20 centres educatius participants en el programa, mig miler d'infants i joves i davant del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, Xavier Serra, un a un, cadascun d'aquests centres ha proclamat quin són els seus compromisos per millorar el medi ambient, treballar per la sostenibilitat del planeta i fer possible un futur per a tothom. Accions com no malbaratar aigua, millorar l'eficiència energètica i el consum, no utilitzar plàstics, reduir el consum de paper, reutilitzar i reciclar i promoure la conscienciació per tenir cura del nostre planeta, han estat alguns dels compromisos manifestats pels representants de les escoles i instituts que subscriuen aquest projecte. Un compromís que es visualitza amb la signatura del quadre de l'Agenda 21 per part de l'alumnat present i del regidor Xavier Serra, en nom de l'Ajuntament de la ciutat.agenda 21_nens compromís

Durant la seva intervenció, el regidor de Medi ambient ha destacat "la implicació i dedicació del professorat i alumnes al programa Agenda 21 Escolar. Un programa d'educació ambiental que està plenament consolidat, esdevenint una de les principals accions que du a terme l'Ajuntament de la ciutat per conscienciar al ciutadania en la cura del planeta". En aquest sentit, Xavier Serra ha posat l'accent en la "importància de treballar plegats fent possible aquesta complicitat col·lectiva per fer una ciutat millor, un país millor i un planeta més habitable en el present i en el futur". 

A banda del compromís i de l'estrena de la cançó, avui també s'ha fet la lectura del manifest ‘Un planeta sense plàstics' a càrrec de l'alumnat de l'escola El Cim i una foto de grup amb tots els assistents a l'acte.

Centres compromesos amb l'Agenda 21 escolar

Les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú que subscriuen i participen en el programa mediambiental Agenda 21 escolar són: L'Aragai, Pompeu Fabra, Santa Teresa de Jesús, Canigó, Escola Pia, Institut Joaquim Mir, Col·legi Divina Providència, IES Baix-a-Mar, El Margalló, El Cim, Cossetània, Institut Dolors Mallafrè, La Ginesta, Sant Jordi, Ítaca, Col·legi Sant Bonaventura, Institut Manuel de Cabanyes, L'Arjau, Escola de Música Freqüències i Institut Lluch i Rafecas. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local