Mostra multisectorial

La Fira de Novembre de Vilanova vol donar centralitat a l’activitat econòmica local a la plaça de la Vila

L’organització de la Fira de Novembre vol superar els 80.000 visitants en tres dies

La Fira de Novembre de Vilanova vol donar centralitat a l’activitat econòmica local a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

La Fira de Novembre de Vilanova vol donar centralitat a l’activitat econòmica local a la plaça de la Vila. Ajuntament de Vilanova

Els jardins de Can Papiol han estat l'escenari escollit per presentar l'edició d'enguany de la Fira de Novembre, que se celebrarà de divendres 9 fins diumenge 11 de novembre. La presentació ha congregat els principals actors d'aquesta Fira: l'Estació Nàutica, el Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, Viu Comerç, Menja't Vilanova, Federació d'Empresaris del Gran Penedès, NODE Garraf, Temps de Vi, Àrea d'Empresa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú - UPC, Museus de Vilanova, i el Saló del Carnaval.

L'acte ha estat conduït pel regidor de Promoció de Ciutat, Comunicació i Joventut, Jordi Medina; acompanyat de l'alcaldessa, Neus Lloveras; de la regidora de Cultura Adelaida Moya; i de la regidora d'Hisenda, Empresa, Innovació i RSC, Olga Arnau.

Medina ha destacat sobretot "l'aposta per donar centralitat a l'activitat econòmica de la ciutat a la plaça de la Vila, que comptarà amb la presència de Vilanova Turisme; tot presentant la nova imatge turística i el nou plànol turístic de Vilanova i la Geltrú; a més dels estands de la FEGP, Estació Nàutica, UPC, Node Garraf i Viu Comerç, i les Àrees d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament."

La Fira s'obrirà, con ja és tradicional, el dijous 8 de novembre a les 19 h, amb el Pòrtic de la Fira. Serà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer amb una conferència de l'economista Oriol Amat.

Els diferents espais dins la Fira de Novembre són molt similars als de l'any passat. La plaça de les Neus acollirà l'automoció, la rambla Principal l'automoció i la promoció comercial; i a la rambla de la Pau s'hi podrà trobar promoció comercial, artesania alimentària i l'escenari petit al peu del monòlit a Francesc Macià. El parc de Baix-a-Mar acollirà l'artesania, les entitats, les empreses nàutiques, l'escenari gran i el Saló del Carnaval; mentre que la Geltrú continua sent l'indret escollit per a la zona enogastronòmica.

Jordi Medina també ha afirmat que, a hores d'ara, ja s'ha contractat el 100% dels espais disponibles a la Fira, amb un total de 193 expositors, dels quals 98 són de Vilanova i la Geltrú, i 89 exposen per primera vegada. El pressupost de la Fira de Novembre és de 211.000 euros. El regidor de Promoció de Ciutat també ha explicat que la Fira compta amb un nou web, que servirà per potenciar l'App Vilanova +, i que el disseny del cartell ha estat obra del dissenyador vilanoví Lluís Ribas.

Dins les activitats programades, destaca la Fira del Col·leccionisme dissabte al passeig del Carme; la Trobada de Puntaires diumenge al passeig del Carme; la Trobada de Cotxes Clàssics diumenge a la plaça de Soler i Carbonell; la Diada de la Colla dels Bordegassos, amb els Minyons de l'Arboç i els Castellers de Terrassa, a la plaça de les Cols; les sardanes de diumenge al parc de Baix-a-Mar; o la Gimcana de la Fira que se celebrarà al llarg dels tres dies. També cal citar que dissabte arriben a la platja d'Adarró i diumenge surten cap al Parc del Garraf el cavalls del Pirineu que fan la transhumància pel Camí de la Marina; les Jornades de Debat del Saló del Carnaval dissabte al Foment Vilanoví; o les enlairades del globus aerostàtic dissabte i diumenge al parc de Baix-a-Mar. Jordi Medina també ha destacat el fet que durant el matí de diumenge hi haurà Jornada de Portes Obertes als museus de Vilanova, i que el Museu Romàntic Can Papiol obrirà també diumenge a la tarda.

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ha volgut destacar que "La Fira de Novembre està completament consolidada, que és visitada per més de 80.000 persones, i que té un impacte econòmic a la ciutat, durant tres dies, superior als sis milions d'euros". Per a l'alcaldessa, la Fira és el clar reflex del que és la ciutat en tots els seus aspectes socioeconòmics.

A la presentació de la Fira també han parlat alguns dels diferents actors que hi participen activament. Joan Ignasi "Txatxi" Gómez que, juntament amb Bienve Moya, organitza el Saló del Carnaval, ha volgut posar l'accent en les Jornades de Debat que dissabte 10 de novembre es faran al llarg de tot el dia al Foment Vilanoví, i que comptaran amb la presència de convidats de luxe com Salvador Cardús, Manuel Delgado o Manuel Riu. A l'estand del Saló del Carnaval, al parc de Baix-a-Mar, se celebrarà el 30è aniversari de la FAC i també hi haurà estands comercials, relacionats amb la Festa i el Carnaval, amb moltes activitats.

Isidre Also, en representació de la FEGP, ha mostrat la seva satisfacció per ampliar l'experiència de l'any passat de La Factoria, per tal de posar en evidència el pes del sector industrial a Vilanova i la Geltrú. Enguany augmenta la grandària de l'estand, passa a ubicar-se a la plaça de la Vila, i es podran trobar continguts de 14 expositors. Com a representant també de NODE Garraf, ha anunciat que també a la plaça de la Vila s'explicarà les diferents actuacions que s'estan duent a terme al voltant del turisme i dels polígons.

Sergi Menargues, de la UPC, ha explicat que des del seu estand, compartit amb l'Àrea d'Empresa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es mostrarà l'espai del teixit productiu compartit amb la universitat. Cristina Puigpinós, gerent de Viu Comerç, ha explicat que enguany també estaran a la plaça de la Vila amb un total de 17 estands, però que totes les botigues associades a Viu Comerç oferiran als seus clients la possibilitat de participar en un sorteig d'un viatge a Mallorca per a dues persones.

Joan Manuel Gallego, gerent de l'Estació Nàutica, ha dit que al seu estand de la plaça de la Vila es podrà veure una àmplia mostra del sector nàutic de la ciutat, amb un total de vuit empreses de l'associació. Finalment, Carles Carbonell, de Temps de Vi, i Sandra Perea, del Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú, han anunciat que l'espai enogastronòmic de la Geltrú tindrà l'estructura ja habitual, amb activitats al Castell de la Geltrú organitzades pel Gremi, Temps de Vi, Menja't Vilanova, Origen Garraf i Ruta del Xató. Aquestes activitats són d'aforament limitat i per participar cal apuntar-se al web de la Fira. A l'espai de la plaça de l'Assumpció hi haurà actuacions musicals en directe, vi, aperitius, i enguany també s'hi afegiran les cerveses artesanes. A més, el Gremi promourà la Tapa de la Fira.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!