Llivins

Els enòlegs sitgetans Anna Baqués i Isaac Rigau impulsen el primer celler a la Cerdanya

Han presentat el projecte pioner en el marc del programa d’ocupació “Activa’t i millora la teva conversa” que organitza el Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10

El projecte Llivins és una iniciativa singular impulsada pels enòlegs sitgetans Isaac Rigau i Anna Baqués. Llivins

El projecte Llivins és una iniciativa singular impulsada pels enòlegs sitgetans Isaac Rigau i Anna Baqués. Llivins

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

El projecte Llivins és una iniciativa singular impulsada pels enòlegs sitgetans Isaac Rigau i Anna Baqués, juntament amb  tres veïns de Llívia.  El seu projecte va néixer l’any 2011 i per ara és l’única vinya que existeix a la Cerdanya. Després d’un estudi acurat de les condicions climàtiques, orogràfiques i edàfiques del terreny, el 2012 van plantar 2.400 ceps de sauvignon blanc en 0,7 hectàrees de terreny, a 1.250 metres d’altitud aplicant tècniques ecològiques. Enguany han presentat el resultat del seu somni de fer vi a la Cerdanya i han aconseguit treure al mercat els primers dos vins: el DNEU –un vi blanc monovarietal de Sauvignon Blanc- i el DGEL -un vi dolç natural de gel-. En total, són unes 2.000 ampolles del vi blanc DNEU i 400 de mig litre del vi dolç natural DGEL. 

L’emprenedor sitgetà, Isaac Rigau, ha reconegut que en aquesta vall del Pirineu Català la vitivicultura és molt complexa. També ha explicat que, tot i que es tracta d’una producció molt petita, els vins ja es poden degustar als restaurants de Llívia i a alguna vinoteca de Sitges. A més, ha afegit que durant tot el procés es té el màxim respecte cap a la matèria prima, fet que els ha permès aconseguir el distintiu de Viticultura ecològica i  de Vins Vegans perquè durant la producció del raïm i la vinificació no hi a res d’origen animal que hi intervingui. També ha assegurat que aposten per fer la verema manualment i per la permacultura respectant el medi ambient, minimitzant la intervenció humana i adaptant el calendari de feines al cicle vegetatiu de la planta.

Segons Isaac Rigau, els vins de Llivins tenen més especificitats ja que el sauvignon blanc és una varietat aromàtica que s’adapta molt bé a climes freds i, alhora, el fred ajuda a mantenir l’acidesa natural molt marcada i les aromes. Isaac Rigau ha recordat que a l’Edat Mitjana ja es feia vi a la Cerdanya i el projecte de Llivins recupera la vitivicultura en aquest indret com a art agrícola tradicional.

 

Els impulsors del projecte Llivins presenten la iniciativa al Nivell 10

Isaac Rigau ha presentat en francès el projecte vitivinícola que recupera el cultiu de la vinya en altura aquest dilluns a càrrec al Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10 com a activitat complementària als tallers de converses d’idiomes, que organitza l’Ajuntament de Sitges.

Aquests tallers de conversa en francès, anglès, català i castellà formen part de l’àmplia oferta del Centre d’Iniciatives Econòmiques de Sitges Nivell 10. La iniciativa forma part del projecte del projecte d’ocupació “Activa’t i millora la teva conversa” i s’adreça a persones que estan a l’atur, o bé que cerquen noves feines, amb l’objectiu de millorar la capacitat de comunicació i la fluïdesa en els diferents idiomes. El treball en petits grups de conversa també continua a través d’activitats complementàries com visites, ponències o presentacions de professionals de diferents sectors.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local