La banca

Els bancs ètics rendeixen tres vegades més que els tradicionals, segons un informe del sector

Els investigadors apunten que la banca ètica s’ha fet un espai arran dels efectes de la crisi en la banca convencional

ACN/ Blanca Blay Brussel·les 06-02-2019 21:18 Lectures 1652
Banca ètica. EIX

Banca ètica. EIX

Els bancs ètics rendeixen tres vegades més que els tradicionals. Així ho indica un informe d'escala europea que compara el rendiment de 23 bancs ètics, com Caixa de Pollença o Triodos Bank, amb 15 de tradicionals, com ara el Santander o el Deutsche Bank. Segons el document, presentat aquest dimecres a l'Eurocambra, entre el 2007 i el 2017 els bancs ètics van tenir una rendibilitat mitjana anual de 3,98% enfront de l'1,23% dels bancs convencionals. L'informe indica que mentre els primers han trobat més espai per al creixement en els darrers anys, els bancs tradicionals van haver de dedicar-se a ordenar els seus actius després de "contribuir" a la crisi financera amb instruments "d'especulació".

Altres dades de l'anàlisi recullen que el 2017 la concessió de préstecs va representar gairebé el 77% del total dels actius pels bancs ètics mentre que en el cas de la resta va ser de gairebé la meitat: el 40,52%.

Per altra banda, els autors de l'informe assenyalen que amb la crisi el creixement dels gegants bancaris europeus s'ha detingut o alentit. "Per contra, els actius, dipòsits, préstecs i capital dels bancs ètics" augmenten amb percentatges al voltant del 10% anual en oposició al -1% de mitjana anual dels tradicionals.

L'anàlisi comparativa l'han fet investigadors de la Fondazione Finanza Etica (Itàlia) i la Fundació Finanzas Éticas (Espanya).

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament