Baixa Laboral

Entra en vigor l'ampliació a vuit setmanes del permís de paternitat

El text es va aprovar unes setmanes al Consell de Ministres però la seva aplicació es va endarrerir

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'ampliació del permís de paternitat a vuit setmanes ha entrat en vigor aquest dilluns 1 d'abril després que el govern espanyol endarrerís unes tres setmanes la seva aplicació per deixar temps a la Seguretat i les empreses perquè s'adaptessin a la nova normativa aprovada per decret llei, segons va justificar la vicepresidenta de l'executiu, Carmen Calvo. El Consell de Ministres va aprovar el text fa un mes i ara quedarà pendent que la Diputació Permanent –el Congrés ja està dissolt- el convalidi. El decret que amplia el permís de paternitat entra en vigor perquè els pares ja disposin d’aquest permís remunerat i obligatori de vuit setmanes aquest 2019 i arribi a les 16 setmanes al 2021.

L'ampliació del permís de paternitat és una mesura acordada amb Podem que va incorporar als pressupostos generals de l’Estat però que no va poder entrar en vigor fruit de la caiguda dels comptes, que no van superar el tràmit de les esmenes a la totalitat.

El text també estableix l'obligació de les empreses de donar a conèixer les seves taules salarials per detectar bretxes salarials per gènere.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local