Postguerra

La V Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit se celebrarà el dia 1 de juny

L’esdeveniment, que ja s’ha consolidat com a tradició, recrearà un dia quotidià dels cunitencs i cunitenques a la època de la postguerra

Redacció Cunit 17-05-2019 15:01 Lectures 2295
La V Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit se celebrarà el dia 1 de juny. EIX

La V Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit se celebrarà el dia 1 de juny. EIX

Enguany, la Fira del Contraban i la Pagesia se celebrarà dissabte 1 de juny. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà un petit trenet amb locomotora de vapor, que farà un recorregut de 120 metres en una via de circuit tancat a la plaça Santiago Rusiñol. El tren té quatre vagons, on hi podran pujar canalla i persones adultes, de forma gratuïta.

L’altre acte destacat és la presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, que es farà el dia 1 a la tarda i anirà a càrrec de l’especialista en el tema, Joan Rovira. Entre d’altres peces informatives, s’està fent un plànol desplegable que estarà en català, castelà, anglès i francès. Aquesta presentació forma part del projecte de recuperació de les rutes pecuàries de la zona, pel seu valor patrimonial.

L’esdeveniment, que ja s’ha consolidat com a tradició, recrearà un dia quotidià dels cunitencs i cunitenques a la època de la postguerra. Com moltes altres poblacions costaneres de Catalunya,  el municipi de Cunit va utilitzar el seu litoral per a fer entrar carregaments de tabac,  protegits per la foscor de la nit. Per a molta població, la majoria pagesos, es va convertir en una manera més de guanyar-se uns diners extres per afrontar la pobresa, a causa dels pocs recursos de què disposaven.

Programa d’actes

10 h, Inici de la fira amb les diferents parades d’artesans ubicades pels diferents carrers del Nucli Antic fins a les 21 h

11 h -14 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la plaça Santiago Rusiñol

12 h, Projecció dels documentals a la sala d’actes del Casal Municipal.

13 h, Cercavila musical pels carrers del Nucli Antic.

17 h – 21 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la Plaça Santiago Rusiñol

18 h, a la Sala del Casal Municipal. Presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira.

11 h – 20 h, diferents carrers del Nucli Antic. Exposició de vehicles i motos d’època en diferents carrers en els que es desenvolupa l’activitat.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré