Desigualtat salarial

Les dones autònomes jubilades a Catalunya cobren un 27% menys que els homes

La pensió per jubilació mitjana en dones del règim d'autònoms és de 647 euros, mentre que la d'ells arriba als 875,3

ACN Barcelona 06-10-2019 11:42 Lectures 2378

Les dones autònomes jubilades a Catalunya cobren de mitjana un 27% menys que els homes, segons dades d'un informe publicat aquest divendres pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Així, la pensió de jubilació en dones que eren autònomes és d'uns 647 euros, un 73% del que cobren els homes, que arriben als 875,3.

Segons el CTESC, les diferències "s'expliquen en gran mesura com el resultat de la diferent participació en el mercat de treball de dones i homes, sobretot de les dones de més edat, amb trajectòries laborals més irregulars i, per tant, cotitzacions més baixes". L'any passat, hi havia a Catalunya 317.627 pensions en el règim d'autònoms, el 68,3% de jubilació.

La pensió mitjana del règim d'autònoms l'any passat era de 691,5 euros, un 37,7% més baixa que en el règim general, de 1.10,3 euros.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres