Pla Estratègic

El Pacte per l'Ocupació del Garraf es torna a reunir per reeditar l'acord estratègic

Els membres del plenari han coincidit a valorar positivament la mesa de treball que ha estat desenvolupant el pacte, amb accions tant per a la detecció de necessitats com per a la planificació d'accions formatives i ocupacionals al territori

Redacció Vilanova i la Geltrú 04-02-2020 16:08 Lectures 2106
El Pacte per l'Ocupació del Garraf es torna a reunir per reeditar l'acord estratègic. Ajuntament de Vilanova

El Pacte per l'Ocupació del Garraf es torna a reunir per reeditar l'acord estratègic. Ajuntament de Vilanova

La Masia d'en Cabanyes, seu del Consell Comarcal, ha acollit aquest migdia el Plenari del Pacte per l'Ocupació del Garraf 2018-2020, que ha reunit les sis alcaldesses de la comarca, juntament amb els agents acadèmics, socials i econòmics que en formen part. La sessió ha tingut la finalitat de fer balanç de les mesures executades des de la signatura del pacte, el juliol de 2018; també s'han posat sobre la taula accions pendents de realitzar durant aquest any i s'ha parlat del futur. La voluntat dels membres és reeditar el pacte per als anys 2021-2024, continuar treballant de forma conjunta i coordinada per marcar el full de ruta de les polítiques d'actuació al Garraf.

Els membres del plenari han coincidit a valorar positivament la mesa de treball que ha estat desenvolupant el pacte, amb accions tant per a la detecció de necessitats com per a la planificació d'accions formatives i ocupacionals al territori. Per part de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a banda de l'alcaldessa Olga Arnau, també hi ha assistit la regidora d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo, així com els responsables tècnics de l'Institut Municipal d'Educació i Treball, membres de la mesa de treball. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha volgut destacar la transversalitat del pacte: “Tot el potencial que aporta un pacte tan transversal, amb la presència de tots els agents implicats, el món de l'educació i la universitat, els sindicats i el teixit empresarial, és el que dona valor i sentit a aquest pacte". En la mateixa línia, ha parlat del compromís que el pacte tingui continuïtat: “Les estratègies de comarca tenen més projecció i més bons resultats, si volem afavorir l'ocupació hem d'anar cap a aquest treball transversal entre els sis municipis, per tant, apostem per reeditar el pacte i treballar junts per a un objectiu clar i concís”.

Entre les mesures realitzades, s'ha posat en valor la coordinació en programes per a la formació i l'ocupació de persones en situació d'atur de llarga durada, així com per a la reinserció per a persones majors de 45 anys en situació d'atur. També s'ha valorat positivament l'aposta i ampliació de programes destinats a afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, disminució física i trastorn de salut  mental, entre d'altres. Pel que fa a actuacions properes, es preveu l'impuls d'un Pla estratègic d'activitat econòmica, que seria el primer promogut per iniciativa conjunta dels municipis, i que ha de servir per recollir dades socioeconòmiques del territori i planificar noves línies d'actuació. També s'ha marcat com a objectiu potenciar l'àmbit de la formació, amb l'impuls d'un consell de formació del Garraf. El Pacte per l'Ocupació integra el Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, l'Agència de Desenvolupament Node Garraf, la Universitat Politècnica de Catalunya, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, i la Generalitat de Catalunya a través del Departament d'Ensenyament. 

La jornada a la Masia d'en Cabanyes ha servit també per signar el protocol per a la continuïtat del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial PECT “Envelliment actiu i saludable i dependència”, i també s'ha aprofitat la trobada de les sis alcaldesses per celebrar una sessió del Consell d'Alcaldies. 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No